A héten alpolgármestert választ az egri közgyűlés, ám még nincs előterjesztés, melyben megneveznék a jelöltet – vette észre szemfülesen az Éljen Eger facebook-csoport.

Egyelőre rejtély övezi, kit jelöl Habis László polgármester a négy hónapja megüresedett alpolgármesteri székbe. Mint azt korábban megírtuk, Herman István 2016 decemberében mondott le alpolgármesteri tisztségéről, hogy békésebb vízekre evezve, egy történelmi emléktúrára induljon kajakkal. Előtte Turcsányi Dániel töltötte be a posztot, majd 2015 szeptemberében Evat vezérré avatták. 

Herman István lemondása után azt ígérte a városvezetés, hogy még 2017 januárjában megválasztják az utódját.

Bár három hónapos késlekedés után legalább már van ráautaló magatartás az április 27-i közgyűlés anyagai között, de ez ide még egyelőre kevés lesz. Az első naprendi pontban, az Eger Megyei Jogú Város alpolgármesterének megválasztására irányuló előterjesztésnél ugyanis csak egy üres word doksi található egyelőre az alábbi szöveggel:

“Később lesz megküldve.”

Zsíros állásról lévén szó (2017 januárjában szavazták meg a városvezetők magasabb juttatását) kétségünk sincs afelől, hogy már rég megvan Nyitrai Zsolt és az egri Fidesz, valamint Habis László jelöltje a posztra.

Mindenesetre kezd Oscar-díj átadó hangulata lenni az eseménynek, és az is elképzelhető, hogy a Nyitrai Zsolthoz köthető helyi hírportálon lebbentik fel a fátylat a jelöltről rendkívüli hírként.