varoskartya
Az egri önkormányzat 2017. január 1-től új városkártyát bocsát ki, melyről összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

1. Az új kártya a kiállítás napjától számított 2 évig érvényes, míg a régebbi városkártyákat legkésőbb 2017 február 28-ig használhatják a birtokosok az elfogadóhelyeken.

2. A városkártya díja személyes igénylés esetén 1 ezer 200 forint+áfa (bruttó 1 ezer 524 forint), az interneten történő igénylés esetén csak ezer forint+áfa (bruttó 1 ezer 270 forint).

3. A kártyadíj 50 százalékát kell megfizetniük a kiskorúaknak, a felsőfokú tanulmányokat – nappali tagozaton folytató – egyetemi hallgatóknak, valamint a 65. életévét betöltött nyugdíjasoknak.

4. Az utóbbi hónapokban újra fellendült a kereslet a városkártya iránt, így már elmondható, hogy minden tizedik egri rendelkezik már a különféle akciókra jogosító plasztiklappal. Eddig több mint 160 helyi szolgáltató csatlakozott már a kezdeményezéshez, akik 5-től 50 százalékig terjedő kedvezményt adnak az igénylőknek.

5. Az új kártya már chipet tartalmaz, és ez még nem hivatalos, de egyik olvasónktól, Lászlótól úgy tudjuk, hogy a közel jövőben az egri parkolóházban is feljogosít majd bizonyos kedvezményekre.

6. Az alábbi helyeken is elfogadják már a kártyát:

varoskartya_elfogadóhelyek

Ahogy ígértük: így néz ki az új plasztikkártya, melyről egy ismerős arc tekint vissza ránk:

új_eger_városkártya