Fotó: FüzesHírek
Évente csaknem 600 fiatal hagyja el a várost, azonban ha a baloldal alakíthat kormányt, munkahelyteremtéssel, magas fizetéssel és bérlakásprogrammal megakadályozza az elvándorlást – jelentette ki Mirkóczki Zita, az MSZP egri elnöke és önkormányzati képviselője, Ujhelyi István, mszp-s európai parlamenti képviselővel tartott egri sajtótájékoztatón pénteken.

Eger egyik legnagyobb problémája, hogy nincs megtartó ereje – hangsúlyozta Mirkóczki Zita.

Az MSZP egri elnöke és önkormányzati képviselője kifejtette: évente csaknem 600 fiatal hagyja el a várost, hogy külföldi munkát vállaljon, közülük sokan kint is maradnak végleg. Elmondta: választási győzelem esetén az MSZP és a baloldali kormány első intézkedése az lesz, hogy olyan lehetőségeket teremtsen, amely miatt a helyi fiatalok szívesen maradnak, a külföldön élők pedig végleg hazatelepednek. 

Mirkóczki Zita kiemelte: új munkahelyek teremtésével, magasabb fizetésekkel és egy bérlakásprogrammal meg lehetne oldani a problémát. Az MSZP 40 ezer bérlakást épít, ha megnyeri a választást – hangsúlyozta, majd hozzátette: Egerben már 200 bérlakás is elegendő lenne a fiatalok helyben tartásához.

Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője arról beszélt: az április 8-ai választás egyik fontos tétje az, hogy tagja maradunk-e az Európai Uniónak, vagy tovább épül hazánkban “Orbanisztán”.

Szerinte az Európai Unió belső reformja kétsebességes uniót fog eredményezni, és hazánknak a felzárkózó országok helyett a fejlett gazdasággal rendelkező államok között a helye a 2020 utáni ciklusban. Mint fogalmazott: példátlan az unióban a magyar kormány miatt hazánk ellen indított eljárás és Magyarország búcsút mondhat uniós tagságának, ha marad a jelenlegi kormány. 

Ujhelyi szerint  Vona Gábor és a Jobbik sem hozna pozitív változást az ország életébe, kizárólag a baloldali szövetség javíthat Magyarország helyzetén. 

(heol.hu, fuzeshirek.hu)