Eger számára sem közömbös, hogy kiépül-e Szarvaskő csatornarendszere, mely Lázár János ígérete szerint központi költségvetési forrásból, pályázat útján valósulhat meg – jelentette ki Mirkóczki Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselője Egerben.

Bár alternatív megoldást javasolt Lázár János a tárgyalásunkon, alapvetően optimista vagyok Szarvaskő szennyvíz-elvezetési problémájával kapcsolatban, mely szakemberek szerint extrém esetben az egri ivóbázist is veszélyeztetheti – hangsúlyozta Mirkóczki Ádám.

A jobbikos országgyűlési képviselő felidézte: mintegy 200-300 millió forintra lenne szükség, hogy végre kiépülhessen Szarvaskő csatornarendszere, mely “újra élhetővé tenné a festői szépségű települést”. Mirkóczki Ádám úgy fogalmazott: a községben a korábbi nagy havazás okozta szennyvízelvezetési probléma használhatatlanná tette a fürdőszobákat, ezért sokan az elköltözést fontolgatják.

Fotó: Keller Richárd

A kialakult helyzet miatt múlt héten tárgyaltam Lázár János miniszterrel, és bár nem az általam javasolt módon,a központi költségvetés rendkívüli tartalékát mozgosítva sikerült megoldást találni a problémára, de optimista vagyok – fogalmazott Mirkóczki Ádám.

Mivel Szarvaskő alacsony, 500 fős lélekszáma miatt minden uniós és haza pályázatból kiszorult, magam kezdeményezem a néhány hónap múlva kezdődődő 2018-as központi költségvetésről szóló vitán, hogy mintegy 5 milliárd forintos keretösszeget különítsünk el egy pályázati alapba a 2 ezer főnél alacsonyabb lélekszámú települések  közmű-fejlesztésére – emelte ki a képviselő. Lázár János azt ígérte nekem négyszemközt, hogy támogatni fogja a javaslatomat, ezért bízom abban, hogy a többi fideszes képviselő is csatlakozik hozzá, és másfél éven belül rendeződhet Szarvaskő súlyos problémája – tette hozzá.

Tekintsd meg Mirkóczki Ádámmal készített interjúnkat, melyben arról is beszél, hogyan veszélyeztetheti Eger vízbázisát Szarvaskő szennyvízelvezetési problémája.