Jónéhány filmben megjelenik a kaszinók világa, ahol a főszereplők úgy próbálnak érvényesülni, hogy megkísérlik a szinte lehetetlent, kirabolni a játékbarlangot. Vajon tényleg ennyire szigorúan őrzöttek ezek a helyek? És ha valaki csak játszani menne, mire számítson, milyen biztonsági óvintézkedések után próbálhat fortuna kegyeibe férkőzni? Ki juthat be és mire érdemes odafigyelnie?

A kaszinók világa

Sokan a kaszinókat a hazárdjátékkal azonosítják. Kevesen tudják, hogy Magyarországon is régi hagyománya van, bár a kaszinót megalapítása idején csöppet sem a szerencsejátékokra használták, hanem inkább politikai viták helyszíneként. Manapság úgy gondolhatjuk, hogy a kaszinó inkább az elit rétegé, hiszen szigorú dresskódnak és viselkedési szabályoknak kell megfelelnie annak, aki részt venne személyesen egy játszmán. Régen valóban inkább csak az arisztokrata rétegnek volt fenntartva, mostanság azért bárki hozzáférhet, ha nem is feltétlenül a valós térben. Annak, aki inkább az online kaszinókat részesíti előnybe, sokkal könnyebb dolga van. Elég, ha csak beregisztrál valamelyik ilyen jellegű oldalon, példának okáért az energycasino oldalán és máris feszengés nélkül teheti meg tétjeit. Tény azonban, hogy így elveszik pontosan a hely különleges hangulata.

Mindenkire érvényes szabályok

Az egyik legfontosabb és legalapvetőbb szabály, hogy a kaszinóba 18 év alatti személy nem léphet be, hiszen a hatályos jogszabályok szerint 18 év alatti személy semmilyen szerencsejátéknak minősülő tevékenységet nem végezhet. Különböző tényezők alapján vannak, akik korlátozás alá tartoznak. Azt, hogy ez fennáll-e, belépéskor minden játékos esetében leellenőrzik. A hivatalos dokumentumokat mindenkor magunknál kell tartani, hiszen belépéskor azonosítanak minket és nyilvántartásba vesznek. A kaszinóban a nyitvatartás teljes ideje alatt videó-megfigyelő rendszer működik. Botrányos magatartás vagy a szabályok megszegése miatt akár eltiltás is bekövetkezhet, ezért érdemes mindig alaposan megismerkedni az adott hely házirendjével.

Nemzetközi tapasztalatok, apró trükkök

Egy kaszinónak nyilvánvalóan az az érdeke, hogy a potenciális ügyfél bejusson. Potenciális játékos alatt most azt értjük, hogy olyan személy, akinek van pénze, amit feltegyen és ráadásul lehetőleg ezt a tétet ne megsokszorozza, hanem előbb-utóbb elveszítse. Sok kaszinóban, mind Magyarországon, mind külföldön ingyen osztogatják az alkoholos italokat. Ám ha okosak vagyunk, ezeket elkerüljük, bármily csábító is legyen, mivel az alkohol tompítja az érzékszerveket, s rosszabb döntésekre sarkall. Nem kell tévhitekbe ringatni magunkat, akkor sem, ha egyszer-egyszer mi nyerünk, a ház ugyanis minden játékon nyer. Érdekes egy kaszinó felépítése is. Jellemzően nem egyenes út vezet ki belőle. Bejutni persze sokkal könnyebb, hiszen megérkezik a potenciális játékos. Mivel bolyongani kell ahhoz, hogy nyereményünkkel távozzunk, esélyes, hogy annak értéke kicsit megcsappan az eredetihez képest. Rengeteg a kísértés, egy másik fajta játék, amit még nem próbáltunk vagy éppen a kedvencünk, amire aznap este nem szakítottunk időt, s máris elidőzünk, miközben a már biztos pénzünket újra és újra kockára tesszük. Nem árt betartani egy aranyszabályt, ha egyszer, maximum kétszer nyertünk, irány a kijárat!

A kaszinók különleges világa lehet, hogy csak ámítás?

A fentiek ismeretében rájöhettünk, hogy a nagy és hirtelen meggazdagodás általában a valóságban nem történik meg. Talán pont azért vonzódik az ember a kaszinókhoz, mert olyan megfoghatatlan, egy álmot kínál, de igazából csak csábít, aminek nehéz ellenállni. Tény, hogy ha valaki arra adná a fejét, hogy próbára tegye a szerencséjét, nagyon észnél kell lennie és józan döntéseket kell hoznia a megfelelő időpontokban.

Címlapkép: pexels.com