Átadták a Markhot Ferenc Kórházban az intézmény legrangosabb elismeréseit az első magyar orvosi kar – a Schola Medicinalis – egri megalapításának 254. évfordulója alkalmából rendezett emlékülésen.

Az ünnepségen az Eventus Üzleti, Művészeti Szakgimnázium, Technikum, Gimnázium, Szakképző Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium  tanulóinak kórusa  és tanáruk Hegyesi Hudik Margit énekművész adtak műsort. Az emlékülésen résztvett Dr. Pajtók Gábor Eger és térsége országgyűlési képviselője és Dr. Juhászt Attila Simon a Heves Vármegyei Közgyűlés elnöke. Dr. Pajtók Gábor köszöntőjében a kórház névadójának útmutatásaira, érdemeire hívta föl a figyelmet és elismeréssel szólt a reumatológiai szakellátás kiemelkedő eredményeiről. dr. Vácity József megyei főigazgató a kórházi közösség összetartó erejét hangsúlyozta, mely elengedhetetlen az eredményes gyógyító munkában.

A kórházi ünnepségen a Markhot Emlékérmet a Debreceni Egyetem, Általános Orvostudományi Kar, Belgyógyászati Intézet, Reumatológiai Tanszék tanszékvezetőjének,  Prof. Dr. Szekanecz Zoltánnak adták át. A professzor az eseményen „Reumatológiai betegellátás, oktatás és kutatás a régióban” címmel tartott előadást. Az ünnepségen a Markhot Díszoklevelet dr. Horváth Tibor főorvosnak adományozta az intézmény Tudományos Bizottsága és vezetése. Az Eventus Művészeti Iskola igazgatója Sajtos Attila dr. Horváth Tibor főorvosnak az iskola egy tanulójának festményét adta át elismerésül.

A Kórház főigazgatója elismerésben részesítette kiváló szakmai munkájáért: Kada Róbertnét a mezőkövesdi Krónikus Belgyógyászati osztály főnővérét és Vasas Zoltánnét, a Szülészeti-Nőgyógyászati osztály szonográfusi szakasszisztensét. Az emlékülésen ismertették az idei Markhot Pályázat eredményeit. Szakdolgozói kategóriában első díjat kapott Kiss Tamás – Radiológiai osztály, második díjat: Szerencsiné Soós Andrea – Rendelőintézet Diabétesz Gondozó, harmadik díjat: Rajnai Krisztina – Központi Aneszteziológiai és Intenzív Betegellátó osztály. Orvosi kategóriában első díjat kapott: Dr. Szaniszló Dóra Belgyógyászati Infektológiai Centrum- Infektológiai szakrendelés, második díjat: Dr. Janohin Jurij Sebészeti és Érsebészeti osztály és harmadik díjban részesült: Sáfrány Judit klinikai szakpszichológus – Pszichiátriai Gondozó.

Fotó: Birinyi Zsófia

Markhot Ferenc Kórház/Szegedi Erzsébet médiareferens