A töretlen fejlődés reményében szövögeti terveit a 2016/17-es idényre az Eger SBS Eszterházy vezetése.

A tervekről Szabó Róbert az egri klub társadalmi elnöke beszélt a handballeger.hu portálnak.

Szabó Róbert felidézte: két fordulóval a bajnokság zárása előtt hárompontos hátrányban álltak a nagy riválisnak számító PLER mögött, ezért abban a helyzetben sokat nem adott volna a bennmaradásukra.

Komoly kételyeim voltak, de szerencsére a csapatnak és a nézőknek nem. A gárda az oroszlán torkából visszamászva, óriási tartásról tanúbizonyságot téve kapaszkodott vissza a reményt keltő pozícióba – fogalmazott.

Fotó: Lénárt Márton
Fotó: Lénárt Márton

A klub terveivel kapcsolatban elmondta: szeretnének egy hosszútávon is jól szervezett klubmodellt működtetni, eredményes utánpótlásképző rendszerrel.

Az elmúlt egy évben egyértelművé vált, hogy Egerben nagyon komoly igény mutatkozik az élvonalbeli kézilabdára – hangsúlyozta. Mint fogalmazott: a mérkőzéseik hangulata már-már a 90′-es évek röplabda meccseit idézik. Az országos statisztikai adatok szerint is a Veszprém, a Szeged és a Tatabánya mögött a mi mérkőzéseink számítottak a leglátogatottabbaknak az NB I-es mezőnyben – emelte ki.

Fotó: Lénárt Márton
Fotó: Lénárt Márton

Szabó Róbert arról is beszélt: természetesen sokat jelentettek számukra az ellenfelektől és a sportágban dolgozóktól kapott rengeteg dicséret, ez mind-mind megerősítése annak a munkának, amit elkezdtek. Hangsúlyozta: sok energiát fektettünk abba, hogy a vezetőség, a játékosok és a szurkolók olyan egységet alkossanak, amely elengedhetetlen a harmonikus munkához.

Szabó Róbert elmondta: a folyamatos fejlődéshez szükséges anyagi háttér megteremtése, illetve a játékoskeret kialakítása a következő bajnoki évre.

 A teljes interjú a handballeger.hu-n olvasható.