Oroján Sándor helyét a tavaly időközi választáson mandátumot szerző Orosz Lászlóné veszi át.

Egy kedden közzétett videóban bejelentette, hogy lemond pozíciójáról Oroján Sándor. A politikus – aki a kormánypárti képviselőcsoport tagja marad, és akinek frakcióvezetői helyét a tavaly időközi választáson mandátumot szerző Orosz Lászlóné veszi át – reményét fejezte ki, hogy döntésével az önkormányzatban kevesebb energiát visz el a politikai csatározás közte és az ellenzéki polgármester, Mirkóczki Ádám között.

Oroján a hozzá közelinek tartott helyi médiában alig néhány nappal ezelőtt támadást indított Eger aljegyzője, Spisák György ellen. Ennek részleteiről IDE kattintva olvashat.

Szintén az előzményekhez tartozik, hogy Egerben tavaly nyáron, néhány hónappal az országgyűlési választás után belháború tört ki a Fideszben. A frissen megválasztott parlamenti képviselő, Pajtók Gáboa nyilvánosság előtt vádolta meg Orojánt azzal, hogy a közgyűlésben „elvtelen paktumot kötött” az MSZP-sekkel, és „egyéni érdekek mentén politizál”.

Pajtók mint választókerületi elnök tavaly decemberben a 24.hu-nak megerősítette: az ellentétek annyira elmélyültek, hogy elrendelték a városi Fidesz-szervezet feloszlatását.

Indexkép: Facebook