Megint jött egy email vagy egy levél. Megint azt kérdezik, hogy akarunk-e kötelező biztosítást váltani. Hát legyünk őszinték: könnyen lehet, hogy úgy érezzük, semmi kedvünk és időnk nincs rá, hogy ezzel foglalkozzunk… Ha így érezzük, jó hírünk van! Van, aki ingyen elvégzi helyettünk a piszkos munkát? És hogy mennyiért? Teljesen ingyen. És hogyan lehetséges ez? Lássuk!

Nem cikket akarok olvasni, hanem a segítséget kérem

A biztoshely.hu kötelező biztosítás kalkulátora perceken belül összehasonlíthatja az különböző kötelező biztosítások közötti különbségeket. Elég a linkre kattintani és egy szempillantás előtt 12 biztosító ajánlatai közül választhatunk!

Hogyan működik a rendszer?

A kapitalizmus, legalábbis amikor jól működik, az ügyfelek, vevők érdekeit tartja szem előtt. Ebben az esetben ez teljesen így van. A biztosítótársaságok ugyanazt az ajánlatot adják nekünk, ha bemegyünk az összes irodába, kikérjük az összes ránk vonatkozó lehetséges szerződést, mindet végigolvassuk, méghozzá az apró betűs részekkel együtt, és kiválasztjuk a megfelelőt, mintha egy online kalkulátort használunk. Számunkra tehát nincs különbség, mindössze annyi, hogy rengeteg időt nyerünk.

És miért éri meg ez az ilyen jellegű weboldalak üzemeltetőinek? A jutalék miatt. Ha valaki rajtuk keresztül szerződik, akkor ők jutalékot kapnak. De mi ezzel együtt pontosan ugyanazt a szerződést, ugyanazon az áron. Szóval közvetetten egy biztosító fizet azért, hogy mi jobb ajánlatot kapjunk velük? Igen: és ez nekik is megéri, mert új ügyfélhez jutnak.

Ritkán lehet azt mondani egy ügyfél, vásárló szemszögéből, hogy mindenki nyer (win-win szituáció áll fenn). Itt erről van szó.

Ezzel mennyit lehet spórolni?

Lehet, hogy semennyit, mert már most is a legjobb ajánlattal biztosítjuk az autónkat, de ez elég valószínűtlen, főleg, ha évek óta ugyanannál a biztosítónál vagyunk, és nem foglalkoztunk ezzel a kérdéssel. A biztosítási ajánlatok nagyon különbözőek, lehet, hogy kétszer annyit fizetünk ugyanazért, amit fél áron is megkaphatnánk egy másik biztosítónál.

Miért éri meg egy online kalkulátort használni?

A kérdés inkább az lehetne, hogy miért nem, hiszen itt az internet valójában nagyon megkönnyíti az életünket és a használat után vastagabb marad a pénztárcánk is. De nézzük az előnyöket:

  • kényelmes és gyors ügyintézés: ha nem akarunk, fel sem kell kelni a fotelből, 
  • a biztosítást akár azonnal meg lehet kötni,
  • több tucat, a biztoshelynél több mint 100 különböző kedvezmény érhető el (könnyen lehet, hogy most nem használunk ki minden ránk vonatkozót!)
  • árgaranciát is kapunk a kiválasztott díjakra,
  • nincs másra szükség, mint a pontos adatokra, 10 percre, és lehet, hogy havonta több ezer, egyes esetekben több 10.000 Ft-ot spórolhatunk,
  • a szolgáltatás (a fentebb említett okoknál fogva) teljesen ingyenes az ügyfeleknek,
  • egyes oldalak, mint a biztoshely, a kárrendezésben is segít!