A vendéglátóhely tulajdonosa áll a hatósági fellépés elébe, de újra kinyitna – tudta meg az Egri Ügyek.

“Muszáj valamilyen nyomást gyakorolnunk, hogy megmutassuk, ez így nem mehet tovább”

– jelentette ki az egri hírportálnak a Bazilika mellett működő a Sikk Kávézó és Bár tulajdonosa.

Dorkó Anita az Egri Ügyeknek elmondta: a legkisebb veszélyforrást a vendéglátásban látja, hiszen ebben az ágazatban a higiéniai szabályok olyan erősek és ellenőrzöttek, olyan szorosan vannak fogva a tulajdonosok és az alkalmazottak is. Kifejtette: Ritkán látni tumultust a kisebb kávézókban és kocsmákban, de bizonyos szabályok betartásával csökkenthető a veszély, például létszámkorlátot, kézfertőtlenítést és az asztalok megfelelő távolságát írhatják elő.

Fotó: Facebook

 Az Egri Ügyek értesülése szerint Egerben egyelőre csak ez a vendéglátóhely döntött úgy, hogy csatlakozik az országos akcióhoz, azaz február elsején kinyit, amennyiben más egri vendéglátósok is csatlakoznak hozzá.

A Sikk tulajdonosa a hétfői akciót tiltakozásnak szánja, amiért szerinte diszkriminálják a vendéglátást Magyaroszágon. Egerben egyelőre csak ő szállna be a nyitási akcióba, nem tud másról, de most úgy gondolja, akkor nyit ki február elsején, ha mások is csatlakoznak hozzá.

További részleteket az Egri Ügyek cikkében olvashat.

A Sikk Kávézó & Bárról

A tavaly februárban megnyitott vendéglátóhely széles ital választékkal, kávé különlegességekkel, kétféle pincészet:  a Tarjányi és  az Ostorosi Pincészet kiváló boraival, belga meggysörrel, olasz és japán sörrel, házilag készített harapnivalókkal várja vendégeit.

A Sikk előadóművészekkel, zenészekkel és stand up Comedy-vel is várja vendégeit.