Évek óta jelentős a szakemberek elvándorlása, az asszisztencia, kisegítő személyzet létszámának csökkenése, melynek egyik oka a haszonelvű-, fiskális-irányítási szemlélet – hangzott el az Egri Fertálymesteri Testület által megrendezett “Kórházvédő-Kórházféltő” naggyűlésen szerdán.

Milyen rossz hallani, amikor jó tanácsként megjegyzik “ha bajod van, nehogy az egri kórházba menj!” – mondta Várkonyi György, a testület főkapitánya a mintegy 200 fős tömeg előtt a Dobó téren. Ez sértő mindnyájunkra nézve, ez ellen tenni kell – hangsúlyozta.

Fotó: Keller Richárd
Fotó: Keller Richárd

Egerben mindent áthat a pártpolitika, amit az is bizonyít, hogy minden civil kezdeményezést megakadályoz és politika színben próbál feltüntetni a kormánypárt – utalt Pócs Alfréd, az egri kórház elbocsátott orvosa többek között a Fidesz egri szervezetének keddi közleményére.

Szerinte évek óta jelentős a szakemberek elvándorlása, az asszisztencia, kisegítő személyzet létszámának csökkenése, melynek egyik oka a haszonelvű-, fiskális-irányítási szemlélet.

A naggyűlésen közgazdászok, jogtörténészek, körzeti orvosok, nővérek, betegek mondták el véleményüket az egri kórház helyzetéről.

Tekintsd meg fotógalériánkat az eseményről: