Többeknek, mint hinnénk.

A fűtési szezonon kívül sokan hajlamosak megfeledkezni a téli hónapok megpróbáltatásairól, illetve nagyon igyekeznek nem felidézni ezeket. Rövid nappalok, sötétebb órák, komorabb hangulat jellemzi ezt az időszakot alapvetően, és ráadásul még sokba is kerül, hogy ne fázzunk. Akármilyen érzelmi viszonyt is ápolunk a hidegebb évszakkal, a lehető legjobb, amit tehetünk, ha időben felkészülünk rá. A fűtési rendszer kiválasztása vagy akkor történik, amikor egy új otthont szerelünk fel, vagy akkor, amikor a már meglévő otthonunkban végzünk felújítást. Az első esetben mindenképpen könnyebb dolgunk van, de a második helyzetben is akadnak jó megoldások természetesen.

Az elektromos fűtés nagyon korszerű, kényelmes, megbízható és komfortos lehetőséget jelenthet, de csak abban az esetben, ha a következő kérdésekre adott válaszaink is ezt mutatják. Van ugyanis néhány olyan kérdés, amit mindenképpen meg kell fontolni, mielőtt belevágunk a rendszer telepítésébe. Az egyik legfontosabb, hogy az egész otthonunk fűtése, illetve csak egy bizonyos helyiség fűtésére kiegészítő megoldásra van-e szükségünk? A válaszaink függvénye, hogy melyik típus lesz a számunkra a megfelelő.

Mielőtt viszont ennyire előreszaladnánk, akármilyen fűtésről van szó, az első és legfontosabb dolog az otthonunk szigetelése. Ha szökik a meleg, nagy a hőveszteség, akkor bármilyen csúcstechnológiás fűtést is bevethetünk, akkor is távozik majd a meleg, mi pedig fázunk, és perkálunk a szolgáltatónak. Éppen ezért, mielőtt bármilyen új fűtést szereltetnénk otthonunkba, gondoljuk át, mennyire energiatakarékos az otthonunk. Nincs hőszigetelés? Ezer éve nem cseréltünk nyílászárókat? Ilyen esetben az elsődleges az energetikai korszerűsítés. A másik óvintézkedés, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a hálózat elbírja-e az új típusú fűtési rendszert. Ennek ellenőrzéséhez érdemes szakember segítségét kérni.

Amennyiben az előbbiekre megkaptuk a választ, illetve a zöld jelzést is az elektromos fűtésre, akkor ne habozzunk! Az infrapanelektől kezdve a fűtőszőnyegig rengeteg lehetőségünk akad majd, amikkel felszerelkezve élvezhetjük a hidegebb évszakok szépségeit, és nem kell többé a kellemetlenségekre gondolnunk!