Az Egri Járási Ügyészség a közelmúltban, több vádiratában is indítványt tett a járművezetéstől eltiltásra.

Az Egri Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt vádat emelt egy 36 éves férfi ellen, aki 2022 augusztusában ittasan ült a volán mögé akkor, amikor Farkaslyukból Egerbe közlekedett. Szarvaskő közelében a sofőr meg akarta előzni az előtte lévő, a vasúti átjáró tilos jelzése miatt várakozó járműveket, azonban ittassága és figyelmetlensége miatt az egyik járműnek hátulról nekihajtott.

A vétlen autó sofőrje a balesetben könnyű sérüléseket szenvedett el.

Az ügyészség a férfival szemben felfüggesztett szabadságvesztés és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Egy másik esetben az ügyészség szintén ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat egy kápolnai férfivel szemben, aki 2022 őszén a reggeli órákban Kerecsend felől igyekezett lakóhelyére, amikor ittassága és fáradtsága miatt útközben elaludt, melynek következtében áttért a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba, majd az úttestről is lehaladt, végül a járművel egy fának ütközve állt meg.

A balesetben a vádlott nyolc napon belüli zúzódásos sérüléseket szenvedett el.

A vádhatóság ebben az esetben a járművezetéstől eltiltás mellett pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Végül az Egri Járási Ügyészség által a járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétsége miatt benyújtott vádirata szerint egy 38 éves férfi 2022 októberében Verpeléten vezetett úgy, hogy tudtában volt annak, hogy őt a járásbíróság közlekedési szabálysértés elkövetése miatt korábban 2022 novemberéig eltiltotta a vezetéstől.

Az ügyészség a józan, ám az engedélyhez kötött járművezetés szabályait megszegő elkövetővel szemben is indítványozta a járművezetéstől eltiltást a közérdekű munka büntetés kiszabása mellett.

A képek a rendőrségi helyszíni szemlén készültek.