Sikerrel vette a szombathelyi, murva „akadályt” is a Strider Zoltán-Koch Péter kettős. Az Overdose Racing Team versenyzői kellő tisztelettel és koncentrációval álltak a május végén megrendezett ISEUM Rallye szakaszaihoz, így nemcsak célba kormányozták a Mitsubishi Lancer Evo IX-t, de a 14-es kategória elsőségét is megszerezték.

Az egri származású Strider Zoltán elmondta az Egri Sztoriknak, hogy nagyon élvezte navigátorával, Koch Péterrel a szombathelyi hétvégét, és beigazolódott számukra, hogy jó minőségű az ottani murva és gyorsak a pályák.

Bár kisebb-nagyobb hibák jelentkeztek futam közben, de úgy érzem, a végére egészen belejöttünk a murvás versenyzésbe, és megtapasztalhattuk azt az élményt, amit egy ilyen típusú verseny tud adni – fogalmazott Strider Zoltán.

Arról is beszélt: elsősorban a kategóriájukban szerettek volna jól szerepelni, bár azért néha arra is rápillantottak, hogyan állnak az abszolút értékelésben.

Elég sok ellenfelünk akadt a 14-es kategóriában, de néhány gyors alatt olyan hullásba kezdtek, hogy csak néztünk – árulta el. Hozzátette: Vasárnapra konkrétan már csak ketten, Schubert Istvánékkal voltunk harcban az elsőségért.

Strider_Szombathely
Fotó: Csatlós Norbert

Szombaton három gyorsaságit megnyertek, az utolsó szakaszon azonban egy kézifékes kanyarnál beragadt a kézifékük, ami hátráltatta őket egy kicsit a tempójukban. Húsz másodpercük bent is maradt azon a gyorson, az előnyük pedig megharmadolódott.

A másnapi első körben próbálták tovább növelni az előnyüket, hogy a végén már csak okosan be kelljen osztaniuk. Ez sikerült is: megnyerték a kategóriájukat, az abszolút értékelésben pedig a 21. helyen végeztek.

Jóízűen autóztunk, teljesen elégedett vagyok a szereplésünkkel – összegezte a hétvégi futamot Strider Zoltán.

Navigátora Koch Péter elmondta: murván nehezebb igazán pontosan autózni, de megpróbáltak az aszfaltoshoz nagyon hasonló itinert írni.

Nem szerettünk volna sok esélyt adni az improvizálásra, de ilyen terepen ezt nem lehet teljesen kivédeni. Néhány gyors után azonban ráéreztünk a technikára, és tudtuk, hol és mire kell majd nagyon odafigyelnünk – mondta Koch Péter.

Mint fogalmazott: jó volt végre murván versenyezni, mert kitapasztalhattuk, mit is tartogathat egy ilyen futam.

Szavai szerint nagyon élvezetes tud lenni, ugyanakkor gyorsan meg is van a baj, ha az ember nem áll kellő tisztelettel és odafigyeléssel a pályákhoz.

Mi ezt azonban megugrottuk, így maximálisan elégedett vagyok a teljesítményünkkel – értékelte a futamot Koch Péter.