Egymillió forint értékű tüdőhörgő tükröző készüléket vásárolt a  Round Table Hungary 3-as asztala még a legutóbbi Maci Akció gyűjtésből az egri kórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Betegellátó osztályának. 

2021. február végén két,  az eszközhöz csatlakoztatható speciális szkópot is beszereztek. A 300 000 forintos fogyóeszköz alkatrészekkel felszerelt készülék, egyebek között a koronavírusos fertőzéssel kezelt betegek kezelésében  is hatékony. Az eszközöket  a koronavírus járvány szabályainak betartásával  zárt körben, Dr. Gyetvai Róbert az intenzív osztály főorvosa vette át az Asztal elnökétől Dobai Ákostól. 

Az Egerben 30 éve működő Round Table -3as Asztala hálás köszönetét fejezi ki minden hozzájárulónak, aki önzetlen adományával segítette  az eszközök megvásárlását. A Round Table 3-as Asztal és a helyi emberek összefogásának köszönhetően az egri Markhot Ferenc Kórház ezt a modern eszközt is tudta használni a koronavírus okozta légúti megbetegedések kezelésekor. A gyűjtést támogatták és abban részt vettek: Agria Park és a Tesco áruház, a 212. sz. Bornemissza Gergely Cserkészcsapat cserkészei, középiskolás önkéntesek, Depresso Kávéház, Update Lowcarb Shop & Specialty Coffee Bar, Manooka kávézó, Mr. Sushi étterem, Kanapé bár, Hasznos Holmik sportruházat.

A Round Table 3-as Asztal és a kórház köszönetét fejezi ki minden hozzájárulónak  az önzetlen adományozásért  és az összefogásért!

Forrás: Markhot Ferenc Kórház

Fotó: Beküldött fotók