Mik a szempontok?

Ahhoz, hogy ezt be tudjuk mutatni, szükség lehet egyfajta „referencia alanyra”. Egy, a véleményünk szerint jó minőségű kereskedés kínálatát szeretnénk bemutatni Önöknek, A Franciaágy.NET kínálatát. Ennek az az oka, hogy kínálatukban mindenféle méretben kaphatók darabok, ráadásul rengeteg funkcióval ellátva.

De lássuk a lehetséges méreteket és a mérlegelési szempontokat is!

Egy franciaágy általában szabványos méretű-az esetek 99%-ában. Ennek az az oka, hogy a kereskedelemben kapható darabok rendszerint méretre kielégítenek minden lehetséges igényt. Nem szükséges pont emiatt egyedi gyártmányokat készíteni, melyek ráadásul sokkal drágábbak is lehetnek. De melyek az általános méretek?

-140x200cm

-160x200cm

-180x200cm

-200x200cm

 

A 140x200cm inkább olyan pároknak való, akiknek nincsen kisgyerekük: ugyanis semmilyen körülmények között nem fér el három ember az ágyon, még akkor sem ha a harmadik pici lenne. Azonban, amennyiben két testesebb ember szeretne elheveredni rajta, akkor lehet, hogy már problémák adódnak majd a kényelem terén is.

A 160x200cm-es konstrukció már kicsit nagyobb, de még általában nem alkalmas arra, hogy piciny gyerekű házaspárok éjjel aludni tudjanak rajta-ekkor az egyik szülő gyakran a fölre kerülhet még. Tartsuk szem előtt, hogy a csöppség növekedésével hamarosan nagyobb ágyra lesz majd szükségünk vagy több ágyra.

A 180x200cm-es darabok már viszonylag nagyok, itt már egyik szülő sem kerül le a földre. Rendszerint lehetőség van arra, hogy elterpeszkedjünk rajta: azonban mérjük fel a lakásunk helyigényét, amikor egy ilyen darabra ruházunk be.

A 200x200cm-es darabok rendszerint már elég impozánsak. Itt mindenképpen győződjünk meg arról, hogy a darabot be tudjuk-e szállítani a szobánkban, vagy hogy az szétszerelhető-e erre a célra kifejezetten.

Zárszó

Mindenképp nézzünk alaposan szét, amennyiben franciaágy szeretnénk vásárolni valahol. Ez soha nem egyszerű feladat, ámde ne feledjük: mindig van megoldás! Ha tanácsokat szeretnénk a témában kapni, akkor az említett weboldal blogját ajánlhatjuk.