Hivatalos! Gérard Depardieu pincészetet vásárolt Egerben

Belföld

Évekig Badacsonnyal szemezett a népszerű francia színész és borász, de a napokban Eger mellett tette le voksát – értesült hírportálunk.  

Az utóbbi több mint két évtizedben idejének döntő részét egyre kiterjedtebb borászati vállalkozásainak szenteli az idén decemberben hetvenedik születsénapját ünneplő Gérard Depardieu. 

A legendás francia színész még 1989-ben vágott bele a borbizniszbe, amikor 2 millió francia frankért megvett egy, a Loire folyó völgyében, az alig nyolcszáz ember lakta Tigné településen álló XIII. századi kastélyt és a hozzá tartozó birtokot. A szőlőterületet 70 hektárra növelte, és korszerűsítette a borászatot, ahonnan évente 350 ezer palackban 12-féle cuvée kerül ki, a Chateau de Tigné márka Európa keleti felén is ismert. Közülük az egyiknek a Cyrano nevet adta, a legendás 1990-es alakításának az emlékére, amiért Oscarra jelölték.

Néhány éve felmerült a francia színészben egy magyarországi befektetés lehetősége is: évekig tervezgette, hogy öthektáros területen bort termel majd Badacsonyban, azonban ebből nem lett semmi.

És ez már csak álom marad az egriek nagy szerencséjére, ugyanis az Egri Sztorik birtokába jutott egy adásvételi szerződés, amely szerint Depardieu 2018. március 16-án egy egri pincészet boldog tulajdonosa lett.

Úgy tudjuk, a színész már a júliusi Bikavér ünnepen bemutatkozik friss szerzeményével, a Chateau de Cyrano elnevezésű pincészetével, ahol az érdeklődők megkósolhatják egyik legkiemelkedőbb borát a Cyrano-t, amelynek nyolcvan százaléka Cabernet franc és húsz százaléka Cabernet sauvignon.

Visszatérve az egri szerződésre: a francia színész, aki nagy hedonista hírében áll, az egyik leghíresebb egri pincészetet vásárolta meg egy magyar üzletember segítségével, mivel a földtörvény szerint külföldi állampolgár nem vásárolhat ültetvényt magának Magyarországon. A pincészet nevét egyelőre nem hozhatjuk nyilvánosságra, de a tehetséges üzletemberét igen: Mészáros Lőrinc, felcsúti vállalkozó hírportálunknak elmondta, hogy örömmel segített kedvenc francia színészének, akinek borvacsoráira kedvezményesen szállít majd búzát visontai üzeméből, illetve mind a négy heves megyei szállodájában megszállhat ingyen a legenda itt tartózkodása alatt. 

Ha eddig nem derült ki: az egész csak egy kamuhír. Boldog április elsejét minden Kedves Olvasónknak.