Október hónapban nyolc Heves vármegyei településen lesznek lakossági szűrővizsgálatok a „Helybe visszük a szűrővizsgálatokat” című, az Országos Kórházi Főigazgatóság  programjának keretében. Október 2-án Kiskörén a Művelődési Ház mögötti rendezvénytéren 10 órától 16 óráig várják a lakosságot a Heves Vármegyei Markhot Ferenc Kórház szakemberei.

A szűrőbusz október hónapban összesen nyolc településen lesz elérhető. Október 3-án Domoszlón a Piac téren, (Deák Ferenc tér 12.sz.) október 4-én Tiszanánán a Sütő András Általános Iskola udvarán, október 6-án Kömlőn a Művelődési Háznál, október 7-én Apcon az Ady Endre Művelődési Háznál, október 16-án Tarnaszentmiklóson az önkormányzat parkolójánál, október 17-én Átányban a II. Rákóczi Ferenc út 62-64.sz alatt, október 18-án Egerben az  Egri Katasztrófavédelmi Kirendeltségen. ( Eger, Vincellériskola u. 5. sz alatt)

Az időpontok minden helyszínen azonosak, 10 órakor kezdődnek a szűrések és 16 órakor fejeződnek be. Lesz: állapotfelmérés, testösszetétel mérés és értékelés, ujjbegyből történő vérvétellel vércukor, koleszterin, húgysavszint mérés, vérnyomás, pulzus, oxigén telítettség vizsgálat, nőgyógyászati szűrővizsgálat, szájüregi szűrővizsgálat.

A szervezők kérik, a szűrővizsgálatra jelentkezők hozzák magukkal: TAJ-kártyájukat és érvényes, személyazonosításra alkalmas okmányukat. A szűrővizsgálaton való részvétel ingyenes, de helyszíni regisztrációhoz kötött. A regisztráció a program meghatározott zárási időpontja előtt egy órával befejeződik.

Markhot Ferenc Kórház Eger

Címlapkép: Illusztráció