Egy alig kétezer lakosú Heves megyei község italboltjának tulajdonosa életveszélyes fejsérülést okozott az egyik kései vendégének, akit egy ajtózáró keresztpánttal vágott fejbe.

A bűncselekmény 2020. április 15-én, nem sokkal éjfél előtt történt akkor, amikor a vendéglátóhely hivatalosan már bezárt. A tulajdonos azonban a záróra után az ivóban maradt egy barátjával, akivel italozni kezdtek, majd elhatározták, hogy azzal dobják fel a hangulatot, hogy két, magát az interneten masszőrként hirdető úgynevezett escortlányt hívnak telefonon a helyszínre. Ez meg is történt, a lányokat azok férfiismerősei gépkocsival vitték az italbolthoz a kései órán. Amíg a nők a beltérben táncoltak, a kísérőik a kocsma előtt az autóban várakoztak. Mivel a mulatság hosszúra nyúlt, a férfiak egy idő után bekéredzkedtek a mosdóba, miközben a vendéglős szerint egyikük belenyúlt a kasszába.

Erre a vádlott azt, a – későbbi, gyanúsítottként tett vallomása szerint – felelőtlen döntést hozta, hogy hátrament a raktárba, ahol magához vette a hátsó ajtó acélból hegesztett retesztokját, majd ezzel a nagyjából egy méteres zártszelvénnyel, a közepest meghaladó erővel megütötte a sértettet a fején és a védekezésül maga elé emelt bal karján. Az ütések következtében a férfi koponyatörést szenvedett, mellyel összefüggésben fokozatosan koponyaűri vérgyülem alakult ki nála, ami idővel életveszélyes állapot
kialakulásához vezetett. A sértett a helyszínen kis időre elveszítette ugyan az eszméletét, de azután a többiekkel együtt hazatért, és csak másnap került kórházba.

A Heves Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja az elkövetőt, mely bűncselekmény büntetési tétele kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés

Az ügyészség a vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy amennyiben a terhelt az előkészítő ülésen a bűnösségét a váddal egyezően továbbra is beismeri, úgy a bíróság vele szemben 3 év börtönt és 3 év közügyektől eltiltást szabjon ki, emellett kobozza el a bűncselekmény elkövetéséhez eszközül használt zártszelvényt is.

Heves Megyei Főügyészség

Ez is érdekelheti:

A Maritom mobilgarázs a legvérmesebb álmát is felülmúlja