Kultúránk túltelített a szexualitással, legalábbis ezt halljuk mindenhonnan. De akkor mégis hogyan lehetséges, hogy évtizedek óta „boldog” párkapcsolatban élő párok számára a szex rendkívül kényelmetlen? Hogyan lehet még mindig tabu – a pornográfia, a szabad szex, az alkalmi partnerkereső applikációk, a tudatosító tanfolyamok világában – a párok közti nyílt szexuális kommunikáció?

Milyen gyakran kell szeretkezni?

A szexuális bajok tönkreteszik a párok együttlétét, sokan ott tévednek, hogy elfogadják, és nem tesznek semmit érte. Pedig nem kell ennek így lennie: a kommunikáció, a különböző eszközök bevonása, a merevedési zavarok kezelése mind segíthet abban, hogy újra feléledjen a varázs. Itt tudtok kamagrát rendelni, ha elegetek van a középszerű szexből!

A kiteljesedett szexuális élet nem azt jelenti, hogy minden nap kell szeretkezni, sokkal inkább a minőség az, ami számít. A Torontói Egyetem 2015-ben publikált tanulmánya kimutatta, hogy heti egyszeri szex a kulcs a boldog párkapcsolathoz.

A kanadai tanulmány eredménye alapján a megkérdezettek 96%-a úgy gondolja, hogy a szex eleve jobb minőségű, ha érzelmi kötöttség van a párok között. A 25 és 59 év közöttiek 25%-a hetente kétszer-háromszor is szeretkeznek, míg az egyedülállóknak ez csupán 5%-ra igaz.

A kevesebb néha több!

Nos, a tudósok szerint a mindennapos románcok nem hoznak akkor boldogságot, ahogy azt az ember gondolná. Az egyik magyarázat az, hogy a szex utáni vágy és az élvezetek pillanatai már nem olyan intenzívek, ha túl gyakoriak az együttlétek. Valójában azok a párok a legboldogabbak, akik hetente legalább egyszer szeretkeznek, amely mindkét fél számára elhozza az orgazmust.

Hogyan legyünk boldogok a hálószobában?

A kommunikáció továbbra is kulcsfontosságú a hálószobában, ehhez a pároknak nyitottnak kell lenniük, és olyan dolgokat is megosztaniuk egymással, amiről csak gondolatban fantáziáltak. A jó szex nagyon fontos része egy működő párkapcsolatnak, ugyanakkor mennyiségének emelése önmagában nem garancia a nagyobb elégedettségre.

Ne feledjétek, hogy a rendszeres összebújás segíthet abban, hogy hosszú évek múltán is kötődjetek egymáshoz, arra pedig mindenképp figyeljetek, hogy ne „lustuljatok el”, ami kezdetben heti egy-két alkalommal nagyszerűen működött, ne menjen át havi egy alkalomra.

Címlapkép: Illusztráció/freepik.com