Idén 600 millió forintot fordít fejlesztésre az egri kórház

Belföld
Fotó: Keller Richárd / Egri Sztorik
Ebben az évben az egri kórház 600 millió forintos fejlesztést valósít meg. Az uniós és állami támogatások mellett jelentős saját forrást, 200 millió forint feletti összeget használ föl a betegellátás feltételeinek javítására.

Épül a kórház udvarán, az Árva-közi porta melletti összekötő út és parkoló, melyet közel 50 millió forintból épített meg az intézmény. Elkészültével a kórházon belüli közlekedés könnyebbé válik, a szállításoknál nem szükséges az intézményt elhagyni a kórházi belső szállító járműveknek.

Fotó: Birinyi Zsófia /Markhot Ferenc Kórház

Elkészült az új porta épület is, valamint a kórház munkatársai számára egy védett kerékpár tároló. Ezáltal több tárolóhely szabadult föl a kerékpárral közlekedő betegek és hozzátartozók számára. Ebben az évben a Markhot Ferenc Kórház közel 600 millió forintos fejlesztést valósít meg. Az uniós és állami támogatások mellett jelentős saját forrást, 200 millió forint feletti összeget használ föl a betegellátás feltételeinek javítására.

Beküldött fotó: A Markhot Ferenc Kórház rendelőintézetének felújított bejárata

A kórház akadálymentesítette és megújította a rendelőintézet udvari bejáratát, az udvari járdát, és az Árva-közi porta épületet átépítette, felújította a lapostetőket az épületein.

Bővítette az MR, DSA készülékek helyiségeiben és a belgyógyászati tömbben  a klíma rendszert, a Reuma kórház és Gyógyfürdőben folyamatban van a  légtechnika rendszer korszerűsítése. Megvalósult a jelentős költségmegtakarítást eredményező 138 milliós napelem beruházás, és elindult a 46 egészségügyi szakember képzését támogató több mint 150 milliós projekt.

Beküldött fotó: A Markhot Ferenc Kórház megújult nővérszállója

Négyszázmillió forintból újul meg a nővérszálló, melynek kivitelezési munkálatai jövőre kezdődnek meg. Elkezdődik hamarosan, a kivitelező kiválasztása után a 180 millió forintos uniós forrásból létrejövő úgynevezett  skill labor kialakítása és eszközökkel való felszerelése  is.

A beruházással az orvosok és szakdolgozók számára olyan gyakorlati képzéshez szükséges demonstrációs bázis jön létre, amely a képzéseket nagymértékben segíteni tudja.  Saját erőből műszereket is vásárolt a kórház: urológiai és szemészeti ultrahang készüléket, uniós pályázat segítségével pedig nagy értékű radiológiai ultrahangot.

(Markhot Ferenc Kórház)

EZ IS ÉRDEKELHETI

Befejeződött az egri kórház 7,3 milliárd forintos fejlesztése – Exkluzív fotógaléria