Pénteken a Magyar Értéktárba emeli az Egri Bikavért a Hungarikum Bizottság, innen már csak egy lépés, hogy hungarikummá minősítsék.

Pár hónappal ezelőtt magam kezdeményeztem, hogy az Egri Bikavér kerüljön be a hungarikumok közé, mert a kiváló nedű  a magyarság csúcsteljesítménye – hangsúlyozta Nyitrai Zsolt fideszes országgyűlési képviselő parlamenti felszólalásában hétfőn.

A képviselő kifejtette: a borvidék, s talán Magyarország legismertebb bora az Egri Bikavér, a vörös cuvée, amelyre európai szinten is büszkék lehetünk, hiszen Bordeaux-ban, a borok olimpiájának is nevezett Challenge du Vin versenyen az Egri borvidék szerepelt a legjobban, rekordmennyiségű éremmel tértek haza az egri borászok.

biakver_voros_bor

Nyitrai kiemelte: a Hungarikum Bizottság pénteken a Magyar Értéktárba emeli az Egri Bikavért, innen már csak egy lépés, hogy hungarikummá minősítsék.

A kormány nevében Hoppál Péter válaszolt a felszólalásra. Elmondta:  a kormány  minden eszközzel támogatni fogja az egriek törekvését, az Egri Bikavér márka hungarikummá nyilvánítását.