Döntöttek az egriek: Az Érsekkert helyett a Felsővárosban épül meg Eger újabb kutyafuttatója

Belföld
Március végétől csaknem egy négyzetkilométeres alapterületű, két részből álló kutyafuttatóban sétáltathatják négylábú kedvenceiket a felsővárosiak – ígéri az önkormányzat.

Internetes szavazáson döntöttek az egriek arról, hogy hol épüljön meg Eger legújabb kutyafuttatója. Korábban komoly viták zajlottak arról, hogy az Érsekkertben legyen-e a város következő kutyafuttatója, ám az önkormányzat által indított internetes szavazáson a legtöbb voksot egy felsővárosi üres terület kapta a Malomárok utcánál, az Északi Sportelephez közel, az Eger-patak partján.

Az egri önkormányzat azt ígéri: a 2017-ben indított Kutyabarát Város programnak köszönhetően csaknem egy négyzetkilométeres alapterületű zöld felületen március végéig két egymástól elválasztott kutyafuttatót alakít ki. Ezzel az elrendezéssel a kis- és nagy testű kutyák egymástól elkülönítve szaladgálhatnak boldogan, szabadon.

Felsővárosnak már van egy nagyobb kutyafuttatója a város északi határánál: az önkormányzat korábban a Nagylaposon alakított ki egyet, miután a megvásárolt telket belterületté nyilvánította.

(TvEger)