Mostantól mentett cicák társasasága teszi különlegessé városunkban a kávézás élményét.

Több mint tíz mentett cica várja a vendégeket szombattól a Bajcsy-Zsilinszky utcai Cicuskám Cat Caféban. A frissen nyílt, különleges tematikájú kávézó arra ósztönözi az embereket, hogy ne vásároljanak, hanem fogadjanak örökbe macskákat – írja a HEOL.

A megyei lap beszámolója szerint a kávézó macskái főként Eger utcáiról verbuválódtak, egri civil állatvédő önkéntesek segítségével.

A megnyitón elhangzott: becslések szerint Egerben ezres nagyságrendben élnek kóbor macskák.

Nem csak azt szeretném, hogy a vendégeink jól érezzék magukat nálunk, hanem szeretném felhívni a figyelmet az állatvédelem és az állattartási kultúra fontosságára

– fogalmazott Varró Petra.

Kövi Rita, a civil önkéntesek vezetője elmondta: folyamatosan azon dolgoznak, hogy a számos kóbor állatot, amelyek Eger utcáin élnek ivartalanítsák és lehetőség szerint gazdit keressenek nekik.

Aki belép  kávézóba, az azonnal megkapja a házirendet, követelmény például a kézfertőtlenítés, de azt is kérik, hogy ha valamelyik állat éppen nem fogadja jól a közeledést, akkor azt nem szabad erőltetni. Saját állatot nem lehet bevinni egészségügyi okokból és a cicák védelmében.

A frissen megnyílt cicakávézóban örökbefogadó napok is lesznek hamarosan. További információk a Cicuskám Cat Cafe-Eger oldalán olvashatók.