Alig 3 ezer méter magasan körözgetett Eger keleti határánál egy norvég Boeing utasszállító /Fotó: flightradar24.com
Több olvasónk jelezte hírportálunknak, hogy szokatlanul alacsonyan körözött közvetlenül Eger mellett egy Boeing gép szerda délután 15 óra 30 perc körül.

Még a gép törzse, festése is jól látható volt egy norvég Boeing utasszállító gépnek, amely ma délután fél négy körül több kört is megtett Eger keleti határánál.

Több olvasónk elmondása szerint a gép nagyon alacsonyan, lassan és törzsét többször megdöntve, élesen kanyarodva körözött.

Hírportálunk még éppen elcsípte egy híres internetes portál radarján a gépet körözgetés közben, íme:

Forrás: flightradar24.com

A  flightradar24.com adatai szerint egy Budapestre tartó norvég Boeing 737-8Q8 tett pár kört alig 3 ezer méteres magasságban Egernél.

Az utasszállítók többsége egyébként 9 ezer méteres magasságban száguld el Eger felett, ezért egyelőre csak találgatni lehet, hogy, hogy ez a gép miért ereszkedett ilyen alacsonyra, és főleg miért volt szüksége a körözgetésre.

Mintegy 3-4 kör megtétele után a gép szerencsére visszatért eredeti útjára, Budapest felé és az Egri Sztorik végigkövette radaron, amint alig 1800 méteren “araszolva” végül Budapesten biztonságosan leszáll.

Forrás: Flightradar24.com

Egyelőre tehát csak találgatni lehet, miért volt szükség erre a manőverre, illetve mennyire gyakori jelenség ez? Talán műszaki hiba lehetett, felesleges üzemanyagot kellett elégetnie, vagy torlódás volt Ferihegyen.

Mivel szerencsésen végződött az eset, szeretnénk hinni, hogy a kapitány csak integetni akart egy egri ismerősének.