Több kategóriában is előkelő helyen szerepel a listán.

Második helyen található a sporttudományi képzések között az Eszterházy Károly Egyetem Természettudományi Karának Sporttudományi Intézete a HVG friss felsőoktatási rangsorában, s számos más területen is a legjobbak között szerepel az intézmény – számolt be az Egri Ügyek kedden.

Mint írják:  a HVG az idén is összeállította a legjobb egyetemek összesített rangsorát és a képzési területek szerinti listákat. A készítők számos szempontot figyelembe vettek az intézmények rangsorolásakor: az elsőhelyes jelentkezők számát, a felvettek pontátlagát, a nyelvvizsgával felvettek arányát, a tanulmányi versenyen helyezettek számát, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók számát és arányát, az egy – tudományos fokozattal rendelkező – oktatóra jutó hallgatók számát, valamint az MTA-címmel rendelkező oktatók arányát.

Az Eszterházy Károly Egyetem több szempontból is előkelő helyen szerepel a listán: a sportképzés területén az Eszterházy Károly Egyetem Természettudományi Kara oktatói kiválóság alapján a 2., hallgatói kiválóság alapján az 5. a rangsorban. Emellett fontos eredmény, hogy a bölcsészképzés tekintetben a TOP10-ben, a 8. helyen található a Bölcsészettudományi és Művészeti Kar a hallgatók kiválósága alapján. Az egyetem legfiatalabb kara, a 2020-ban indult Informatikai Kar az informatikai képzéseket nyújtó intézmények között az oktatók kiválósága alapján a 4. helyen található a listán. A pedagógus-képzésterületi rangsorban oktatói kiválóság alapján ötödik az EKE-BMK.

Egri Ügyek