Szexuális szolgáltatást kínálni ma Magyarországon nem bűncselekmény. Azonban vigyázni kell, mert akik szexuális szolgáltatást vesznek igénybe, könnyen sértetté válhatnak, mivel a szolgáltatást nyújtó fél ezen tevékenységet kihasználva, esetleg ezzel leplezve akár meg is lophatja alkalmi partnerét, ami viszont már bűncselekmény.

A közelmúltban két, egymáshoz nagyon hasonló ügyben hozott döntést az ügyészség.

A Gyöngyösi Járási Ügyészség szabálysértési értékre egy közokirat egyidejű elvételével elkövetett lopás vétsége miatt vádat emelt egy nő ellen, aki 2022 nyarán a gyöngyösi buszmegállóban felfigyelt az idős sértettre, akitől lopni akart, ezért szexuális szolgáltatást kínált neki. A sértett az ajánlatot elfogadva a nővel a pályaudvar mosdójába ment, ahol intim kapcsolatba kerültek. Kis idő múltán a nő segítséget színlelve elvette a sértett szatyrát, majd abból az idős férfi figyelmetlenségét kihasználva kivette értékeit, némi készpénzt és egy gáz-riasztó fegyvert. Az eltulajdonított dolgok értéke 33.000 Ft volt.

Az ügyészség a vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint azt is indítványozta, hogy a bíróság a vádlottal szemben rendeljen el vagyonelkobzást.

A fotón a buszpályaudvar mosdójának bejárata látható. A kép a biztonsági kamera által rögzített felvétel pillanatképe.

Egy másik, hasonló ügyben az Egri Járási Ügyészség a gyanúsított és a sértett akaratának megfelelően közvetítői eljárás lefolytatása céljából felfüggesztette a büntetőeljárást.

A járási ügyészség határozata szerint a gyanúsított nő 2023 februárjában szexuális együttlét céljából találkozott Szilvásváradon a sértettel. Az érkezés után a férfi a kabátját – benne jelentősebb készpénzzel – a szoba fogasára akasztotta. Amikor az aktus után az alkalmi pár zuhanyozni ment, a nő telefonálás ürügyén kiment a mosdóból, és a szobában őrizetlenül hagyott kabát zsebéből magához vett 112.000 forintot.

A nő beismerte a bűncselekmény elkövetését, a férfi pedig hozzájárult a közvetítői eljárás lefolytatásához, így a bűncselekmény következményeinek jóvátétele és a gyanúsított jövőbeni jogkövető magatartásának elősegítése érdekében, a gyanúsított és a sértett közti megállapodás létrejöttének céljából az ügyészség felfüggesztette a büntetőeljárást.

Egri Járási Ügyészség