Hidegkuti Nándor

A magyar futballtörténelem egyik legkiemelkedőbb csatárja nem más, mint az „Öreg”, az MTK legenda Hidegkuti Nándor. Mint a legtöbb tagját az Aranycsapatnak, Hidegkutit sem a kluberedményeiről ismerik. Ennek ellenére nem lehet figyelem nélkül hagyni mégis mekkora játékos volt az Angol 6-3as meccs legjobban teljesítő játékosa az NB1-ben. Az összes kapus jól tudta, hogy az MTK ellen kire kell figyelni, csupán 302 meccsen 202 gólt lőtt, ezzel még mindig büszkén tartva a rekordot a magyar-bajnokság 2. legjobban teljesítő csapatában.  Az egész klubkarrierjét nézve MTK-s rekordját más csapatokban 260 gólra egészítette ki.

Ezen eredmények után, edzőként se volt  egy a sok közül. Magyarországon a Győrrel szerzett aranyérmet, és légiós edzőként a Fiorentinát is a csúcsra vitte olasz kupa és Kupagyőztesek-EK sikerrel.  Ami pedig mindenkit meglep, hogy Hidegkuti egyiptomi bajnok is volt a Kairó mestereként, ráadásul 5-ször.  De mi az, amiről mindenki ismeri az Öreget? A magyar válogatottban se volt Hidegkuti rest, és MTK-s teljesítményét itt is replikálta. Az aranycsapat egyik sztárjaként Olimpián arany, világbajnokságon ezüstérmet szerzett, 69 meccs alatt 39 gólt a neve alá írva. Ezzel majdnem minden meccsre teljes önbizalommal lehetett úgy gondolni, hogy Hidegkuti azon gólt fog lőni.

Ha valaki szereti a gólokat, vagy megjósolni az eredményeket is egy kicsit, és ha sokat akarsz  nyerni, ajánljuk a megbízhatót https://www.xn--bnuszkd-l0af.com/unibet-sportfogadas/,  amely lehetővé teszi a pillanat legjobb csapatának, de a legtöbb gólt szerző játékos kiválasztását is, akárcsak  Hidegkuti Nándor.

Albert Flórián

Természetes, hogy nem állapíthatunk meg mindent egy játékosról vagy csapatról csak a díjait figyelve, de az egyetlen magyar aranylabdás talán kivétel ebben a szempontban.  A magyar futballtörténelem egyik legdinamikusabb játékosa volt. Hihetetlenül cselezett, lövései pedig mindig jól kanyarodtak kapura.  A „Császár” hiába nem volt része az aranycsapatnak, hiszen generációkkal  arébb volt mint a már említett Hidegkuti, így is kiemelkedő figurája a magyar futballnak.  Albert sztárja volt az 1960-as évek válogatottjainak, kik bár nem értek el akkora sikereket mint az aranycsapat, így is a mai napig 2 bronzéremmel (olimpia és európa- bajnokság) csodás időket festenek a magyar fociban. Albert egy igazi futballista volt akinek a futball az élet örömét jelentette, mindezt bizonyítja, hogy egész karrierjét egy klubban töltötte. Ez nem más klub volt mint a leghíresebb magyar csapat, a Fradi. Zöld-fehérként Flóri 351 meccsen 256 gólt szerzett. Könyvének címe büszkén lett „Életem a Fradi”. Ezt a szenvedélyt a ferencvárosiak egy szoborral a Groupama előtt pecsételték meg. A négyszeres magyar bajnok karrierjének legszebb éve vitathatatlanul 1967 volt, hiszen ebben az évben Aranylabdát kapott, magyar bajnoki címmel a háta mögött. A válogatott színeiben 75 meccs alatt 31 lövése érte el a hálót.

Puskás Ferenc

Mindenki jól érezte, hogy Puskás Öcsi rajta lesz ezen a listán. És hogy ne lenne? Itt már nem csak az a kérdés, hogy a 3 legjobb magyar játékosba beleférjen, hanem világszerte a 3 legjobb játékosba is. Egészen Cristiano Ronaldo 85.-dik válogatott góljáig Puskás Ferenc tartotta a  rekordot, a legtöbb válogatott gólt szerző játékosként. 85 meccs alatt 84 gólt lőtt, ezzel az aranycsapatot csapatkapitányként olimpia és híresen majdnem világbajnokság sikerig vitte.

Honvédes család fiaként, Kispesten kezdte a labdarúgást,  és magyarországon ott is fejezte be. A Honvédból világverő csapatot alkottak az aranycsapat majdnem több mint felével. Az aranycsapat elkeserítő felbomlása után, Puskás a Real Madridban kötött ki, nem tűrte el az 56-os forradalom borzalmait.

Brillirozását ott folytatta Madridban, ahol Kispesten abbahagyta. 352 meccsen 360 Honvéd gól után 180 meccsen 156-ot lőtt galactico-ként. Puskás játékát, híres bal lábán kívül, villámgyors cselei is jellemezték. Nem ostobaság úgy gondolni, hogy Di Stefano-val Realos csapattársával megalapozták a modern spanyol focit. Az aranycsapatban nem csak a gólokat szórta, ügyes játékkal készítette fel csapattársait és kulcsfontosságú passzokat adott, illetve  megmozdulásokat hajtott végre labda nélkül is. Annak ellenére, hogy Öcsi a labdával a lábán érezte a legjobban magát.

Címlapfotó: Az Aranycsapat 1953-ban/Wikipédia