Egy civil szervezet szűk, önérdektől vezérelt magja saját céljaira kívánja felhasználni az egészségügyért hozzánk hasonlóan elkötelezett egrieket, és megtéveszteni igyekszik az egri polgárokat – írja az Egri Sztorikhoz eljuttatott közleményében Martonné Adler Ildikó.

A Fidesz Egri Szervezetének elnöke a közleményben kifejtette: az egri fertálymesterek kapitánya, Várkonyi György a testületet felhasználva, és a korábban is elfogult, radikális véleményéről ismert Pócs Alfréd az ellenzékiek támogatásával szervez kórházvédőnek mondott tüntetést szerdára a Dobó térre.

Martonné Adler Ildikó egri polgárként felháborítónak tartja, hogy szerinte mindezt civil kezdeményezésnek próbálják álcázni, mert úgy gondolja, hogy a tüntetést az ellenzéki pártok (elsősorban a JOBBIK) közreműködésével szervezik.

markhot_ferenc_korhaz

Szavai szerint az egri kórház a közelmúltban komoly fejlesztésen ment keresztül, sok milliárd forintért újul meg, és a jövőben is jelentős fejlesztési forrásokhoz juthat. Az egészségügy, a kórház fejlődése mindannyiunk számára fontos és nem értünk egyet azokkal, akik saját anyagi érdekük, személyes konfliktusaik áldozatává tennék az egri betegellátást – fogalmaz a közleményben.

Martonné Adler Ildikó arra kér minden egri polgárt, hogy ne dőljön be a szerinte civilnek álcázott politikai kezdeményezésnek.

Szerinte ez a szervezkedés, tüntetés, rosszindulatú hangulatkeltés csak árt a Markoth Ferenc Kórháznak, a betegeknek, az ott dolgozóknak és Eger jó hírének, ezért arra kér “minden jóérzésű” egri és Heves megyei polgárt, hogy ne vegyen részt a most szerdai “kórházvédő” tüntetésen, és kérje erre barátait, ismerőseit is.