Ha bárki is játszott eddig futball meccset vagy bármilyen sportot a szabadban tudja, hogy a hőség nem barát, és a hideg víz hiánya sem. Ezért reméljük nem nagy meglepetés, hogy a FIFA úgy döntött megóvja a játékosokat az ájulást okozó hőségtől a qatari nyárban, és télen tartja a vbt. Igen. Az első arab világbajnokság november 20.-tól december 18.-ig fog tartani így elkerülve a Perzsa-öböl legnagyobb kánikuláit. A qatari vb jobbnál jobb újonan épített stadionokba lesz lejátszva és ezen hatalmas kiadások révén is minden arra mutat, hogy a futballtörténelem és a qatari történelem legtöbbet kereső eseménye lesz. Akárcsak Oroszországban a házigazda csapat a selejtezőkben be se jutott, csak a rendezés miatt van ott a vbn. Az orosszal ellentétben a qatari válogatott csapatnak ez lesz az első vbje, nem csak rendezőként hanem simán résztvevő csapatként. A nyitó mérkőzést a qatariak csakugyan egy Oroszországban nem ott lévő csapat ellen játszák, a latin-amerikai Ecuadorral. Nem valószínű szoros meccsre várhatunk, de a hazai pálya remélhetőleg csodát fog tenni az araboknak, míg a délamerikaiak nyugodtan állhatnak neki ennek meccsnek hiszen papíron jóval erősebb csapat mint a házigazda. A nyitómeccs a nemzeti Al-bayt stadionba lesz, ahol majd a döntőt is fogják játszani. De kik az esélyesek a döntőre…

Soha nem a győztes vagy a meccseik eredményei
biztosan tudhatunk előre egy világbajnokságot, mert a nemzeti csapataikban mindenki 200 százalékosan játszik. Ha szeretne a világbajnokságon játszani, javasoljuk, hogy válassza a bet365 élő, hogy a legjobb tanácsot kaphassa kedvenc csapatáról.

Portugália

Ha vannak olyan csapatok melyek csak kezdőtizenegyükkel erős benyomást keltenek ennek a vbnek az eredményeire, akkor nincs olyan ember aki jelenleg ne gondolná közéjük a portugálokat. Cristiano Ronaldo utolsó világbajnokságára igazán összeszedte magát válogatottja. Rendkívüli gyorsasággal és cselekkel bírnak, lövéseikről nem is beszélve, illetve védelmük is szintet lépett az évek során mely önbizalommal játszik, mindig jó kapussal a hátuk mögött. A kiemelkedő egyéniségek ellenére is briliáns csapatjátékuk van, sőt ezek a kiemelkedő támadás-orientált játékosok a szíve a portugál csapatnak. A portugál játékosok nem újoncok, össze vannak szokva és nyers minőségből is esélyesek qatarban a trófea felemelésére.

Argentína

Ironikus, hogy pont Lionel Messi és Cristiano Ronaldo válogatottjai mondhatók a vb legfőbb esélyeseinek, de itt nem a két világsztárról van szó. A két játékos csapata közül az argentin, kikről még nem beszéltünk ugyancsak erős csapattal bír. Félelmetes a csatársoruk és középpályájuk amelyek közül mindkettőn ott lehet a 6-szoros aranylabdás Lionel Messi, hatalmas fejlődésen esett át, illetve újabb sikert is élvezett a Copa Americán. Ha nem Messi fejezné be a középpálya labdáit, akkor ő adná őket hiszen több mint 2-3 helyen is bevethető a pályán. Stabil védelmet építettek fel és a középpálya lővőkön kívül is bír játékosokkal. 

A qatari világbajnokság mindenek előtt egy hagyományosan bevezetett és befejezett világbajnokság lesz remélhetőleg melyet mindenki tud élvezni, és szurkolni rajta bárkinek is legyen az. Már a selejtezőkön és a nemzetek ligájában láttunk kiemelkedő teljesítményeket, az egyetlen sajnálatunk az, hogy Magyarország nem lehet ott. De biztos, hogy anélkül is a futball miatt mindenki tud egy kis szünetet tartani a világ nagy problémáitól.

Címlapfotó: Getty Images