Kovács Gergő, az Eger (j) és Marko Stamm, a Spandau Berlin játékosa (b) a férfi vízilabda Bajnokok Ligája B-csoportjában játszott ZF-Eger – Spandau Berlin mérkőzésen az egri Bitskey Aladár Uszodában / MTI Fotó: Komka Péter

Nagy csatában, a végére hagyta a döntést a ZF-Eger férfi csapat, amely négy találattal győzte le a német Spandau gárdáját.

Jól kezdődött a mérkőzés, rögtön egy Hárai Balázs által jegyzett akciógóllal, ami rögtön meg is adta az alapot a találkozónak. A folytatásban mégis inkább kapufákból láttunk többet, mint gólból, illetve az is visszatérő szituáció volt, hogy az egri vezetést eredményező találatra kétszer is Nikola Dedovics válaszolt.

Majdnem a negyed közepéig kellett várni a második felvonás első említésre méltó eseményére, igaz, sok örömünk nem volt benne. A vendégek negyedik emberelőnyét Stefan Pjesivac húzta pazar módon a kapuba, így pedig először vezetett a Spandau. Ezzel szemben a mieink négyből egy létszámfölényes szituációjukból sem tudtak pontosak lenni.

Branislav Mitrovic, az Eger kapusa véd a férfi vízilabda Bajnokok Ligája B-csoportjában játszott ZF-Eger – Spandau Berlin mérkőzésen az egri Bitskey Aladár Uszodában /MTI: Fotó: Komka Péter

Kezdett bajba kerülni a hazai csapat, amikor Nikola Dedovics már a harmadik találatát jegyezte, hiszen ezzel mínusz kettes különbség alakult ki. Még szerencse, hogy Hosnyánszky Norbert csavarra szánta rá magát, ami kicsit szerencsésen ugyan, de a kapufa érintésével befelé pattant.

Szinte másodpercre pontosan ugyanabban a periódusban láthattuk a harmadik játékrész első gólját, mint egy negyeddel korábban. A különbség mégis nagy volt, ezúttal ugyanis nem német játékos, hanem egri iratkozott fel az eredményesek listájára. Marko Avramovics megmozdulásával aztán kezdődött minden elölről.

Egyértelműen felcsillant a győzelmi esély, ugyanakkor az emberelőnyös helyzetek miatt továbbra is elégedetlenek lehettünk. A felvonás végéhez közeledve hatodik fórjából sem tudott betalálni Dabrowski Norbert és Petrovai Márton együttese, és bizony mindez meg is látszott az eredményen.

Az izgalmas végjáték részleteiért klikk az egrivizilabda.hu portálra.

(Fenyves Balázs/egrivizilabda.hu)