A Dobó István Vármúzeum egy 11 alkalomból álló tehetséggondozó történelmi szakkör megvalósítását indítja el a Nemzeti Tehetség Program támogatásával. A program célja hazai és határon túli 6. és 7. osztályos tanulók számára olyan tehetségsegítő szakkör műkö dtetése, amely biztosítja a humán ismeretek intera ktív módon történő elmélyítését, múzeumi közegben.


A tehetség gondozó szakkörön 15 tehetségígéret vesz részt. A témanapok során megismerkedhetnek többek között a püspöki várral, az egri végvárral, fegyverekkel, Balassi Bálint Egerben töltött időszakával, betekintést kapnak a magyar és török életmódba műtárgyak és interaktív foglalkozások segítségével.


Az első alkalommal, 2024. februá r 3 án az eg ri vár történeté vel a Dobó István Vármúzeum áll andó és időszaki kiállításaival ismerk edhetnek meg. Ez a nap a családokról szól, a résztvevő gyermekek és szüleik egy közösségépítő játékban fedezhetik fel a vár fontos helyszíneit és titkait.

A program június 22 én, a Múzeum Éjszakáján zárul, ahol a vár Palotaudvarán nagyközönség előtt mutatják be a gyerekek a foglalkozások ihlette színdarabot.

A tehetséggondozó program a Nemzeti Tehetség Program és a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő
támogatásával, nettó 3 500 000 Forintból valósul meg 2024. február 3 és 2024. június 22. között.

További részletek ITT

Dobó István Vármúzeum