Az elmúlt évek hagyományaihoz hűen a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat Heves vármegyei munkatársai, illetve a Heves vármegyei katasztrófavédelem véradást szervezett október 11-én a Katasztrófák Csökkentésének Világnapjára emlékezve.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete 1989-ben döntött arról, hogy október második szerdája a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapja lesz, 2002-ben módosult az elnevezés, majd később, 2009-ben a dátum is: október 13-át jelölték meg a Katasztrófák Csökkentésének Világnapjának. Célja, hogy megemlékezzünk a természeti katasztrófák áldozatairól, valamint az emberek szerte a világon csökkentsék a katasztrófák okozta veszteségeket és felhívják a figyelmet a rájuk leselkedő kockázatok megfékezésének fontosságára.

Az egri katasztrófavédelmi kirendeltség épületében és Gyöngyösön, a Mátra Művelődési Központban 58 önkéntes jelent meg, hogy hozzájáruljanak a vérkészítményekre váró emberek mielőbbi felépüléséhez és gyógyulásához. 

Az önkéntesek közül kollégánk, Zelei László tűzoltó alezredes pontosan harmincadik alkalommal adott vért, aki a kerek számú önzetlen segítségéért a szervezőktől egy emléklapot vehetett át. 

Fotó: Heves VMKI

Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság