Már 5. alkalommal érkezik Egerbe megannyi zenész like érméket gyűjteni a járókelőktől.

A tét nem kevesebb mint 1 millió forint. A közönségen felül a pénzdíjazásról  idén szakmai zsűri is dönt.

A rendezvényt útnak indító két egri vállalkozó (Harmati Péter ötletgazda, Ábry Zoltán főszervező) és Eger MJV Alpolgármestere Rázsi Botond, mint az esemény fővédnöke a kezdetekről fogva elkötelezettek amellett, hogy a rendezvény az egri belváros legvonzóbb programjává válljon.

Ma már védjegy az egri Like érme

Az Utcazenészek Versenye Egerben 1 milliós fődíjának sorsáról a kezdetektől fogva egy sajátos szavazó rendszer dönt, ez pedig a Like érme. Az eljárást Ábry Zoltán főszervező dolgozta ki és mára közkedvelt közösségi játékká vált a Like érmék egri boltokban és éttermekben való gyűjtögetése és a zenészek gitártokjába való dobálása.

 A like érme működése röviden (szórólap hirdetmény):

Szerezz like érméket, és támogasd vele a kedvenc zenészed a versenyben!

2019.június 14-18. között kerek 1 millió forintos fődíjért versengenek Eger belvárosában a zenészek. Ha ebben az időszakban a belvárosban ebédelsz, kávézol, vagy terméket vásárolsz a kijelölt helyeken, akkor (nagyjából) ezer forintonként kapsz 1 db like érmét. Ezután nincs más teendőd mint, hogy meghallgatod az utcazenészeket és annak adod a like-jaid, akinek a produkciója a legjobban tetszik. Ha elfogytak az érméid, szerezz még a kijelölt boltokból, éttermekből és szavazhatsz újra meg újra!  Rajtad múlik, hogy ki lesz a győztes!

 Újra csatlakoztak a belvárosi vállalkozók a programhoz 

Idén egészen pontosan 11 belvárosi üzlet csatlakozott és mellettük 14 helyi étterem osztja még a Like érméket. Nem lesz nehéz észrevenni ezeket a helyeket, mert egy 3 méteres piros strandzászló fog lobogni előttük. Ezt a jelet kell majd keresni június 14-18.-a között az egri belvárosban. Továbbra is marad a jól megszokott szabály, miszerint ezer forintonkénti vásárlás után jár 1 db like érme, de van egy kivételes eset.

Arany Like érmék a szakmai zsűri kezében 

Az Utcazenészek Versenye Egerben program határozott célkitűzése, hogy a Versenyen való megmérettetés méltó szakmai elismerés legyen minden díjazottnak. Ennek érdekében  2016. évtől egy szakmai zsűrit hívtak életre, melyben idén is magas szakmai kvalitások foglalnak helyet, úgymint:

  1. Karácsony János – James (énekes, gitáros, zeneszerző, LGT)
  2. Nagy Zoltán (egyetemi docens, Eszterházy Károly Egyetem)
  3. Szentmihályi Gábor (dobos, Első Emlet)
  4. Szolnoki Péter (énekes, fuvolista, zeneszerző, Bon-Bon) 

(ABC sorrendben)

Ők négyen, mint a szakmai Zsűri tagjai, Arany Like érméket fognak adni az arra érdemes utcazenészeknek, akik ezzel a szakmai kategóriákban érhetek el helyezést. Az 1 millió forintos fődíj sorsáról továbbra is az utca embere dönt, de ebben a kategóriában is megjelenik majd a Zsűri kiegyensúlyozó szakmai véleménye.

Kedden protokolláris díjátadó és állófogadás

A fődíjat 2019-ben az egri Városháza dísztermében egy állófogadás keretében kapja a győztes. A díjat Habis László, Eger MJV polgármestere adja át, valamint a szakmai Zsűri díjait a rendezvény szponzorai adják oda a győzteseknek.

Címlapkép: Keller Richárd/Egri Sztorik/2018

Forrás: Ábry Zoltán főszervező/Utcazenészek Versenye Egerben