A Heves Vármegyei Markhot Ferenc Kórház osztályvezető főorvosa a Kettesy Aladár Emlékérem és Jutalomdíját vehette át Debrecenben.

A műtétes klinikai orvostudomány területén elért magas szintű eredmények elismerésére a Kettesy Aladár professzor emlékének ápolására alapított emlékérem és jutalomdíj adható. A díjazottat a manuális sebészeti tevékenység alapján választják ki, figyelembe véve többek között a jelölt oktatói-kutatói tevékenységét. A Kettesy Aladár Emlékérem és Jutalomdíj idei díjazottja Turchányi Béla, az Ortopédiai és Traumatológiai Tanszék egyetemi docense, a Heves Vármegyei Markhot Ferenc Kórház osztályvezető főorvosa.

A Kettesy Aladár Emlékérem és Jutalomdíj idei kitüntetettje, Turchányi Béla “Miért is a legszebb szakma a traumatológia?” címmel tartotta meg előadását. A díjazott  Mátyus Lászlótól, az Általános Orvostudományi Kar dékánjától és Szabó Zoltántól, a Klinikai Központ elnökétől vette át  elismerését az  ünnepségen.

Dr. Turchányi Béla PhD 2011 óta oktat az Általános Orvostudományi Karon magyar és angol nyelven. Kiemelkedő az oktatáshoz, a hallgatókhoz való hozzáállása. Számos kutatásban is részt vesz. A végtagi keringészavarok okozta szöveti sérülések pontos részleteinek, gyógyítási lehetőségeinek tanulmányozása mellett az egyik legfontosabb a rétegelt lemez biomechanikai vizsgálata törés-rögzítési modellen – emelte ki az ünnepségen az ÁOK dékánja.

Forrás: Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet