Szombaton erős szél és némi eső várható, de van remény arra az időjósok szerint, hogy vasárnap már meglássuk a napot.  

Hétvégén a Dunától keletre szakadozottabb lesz a felhőzet, a délután második felében már ott is több helyen eshet, a középső területeken egy-egy zivatar is lehet. Szombaton már országszerte az északnyugati, északi szél élénk, helyenként erős lesz. Zivatar környezetében átmenetileg viharos széllökés is lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 11 és 16 fok között valószínű.

Távolabbi kilátások vasárnaptól szerdáig

 

Vasárnap sok napsütésre készülhetünk, már “csak” északkeleten alakulhat ki kisebb eső, gyenge zápor. Keleten, északkeleten élénk lesz az északi, északkeleti szél. Délutánra 13-19 fok közé melegszik a levegő.

Hétfőn változóan felhős idő várható, hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Csapadék nem valószínű. Nyugaton élénk lehet a délies szél. A legmagasabb hőmérséklet már 16 és 21 fok között alakul.

Kedden felhős, szeles időre van kilátás. Az ország keleti felén sokfelé kialakulhatnak záporok, helyenként egy-egy zivatar is előfordulhat. Délután keleten és délen 20 fok felett alakulhat a hőmérséklet, máshol 16-19 fok valószínű. Szerdán is többfelé lehetnek záporok, zivatarok.

(idokep.hu)