Családbarát Szülészet pályázati program keretében 212 457 000 Ft (közel 213 millió Ft) állami támogatást kapott a Markhot Ferenc Kórház a szülészetének felújítására. 

A beruházás során az orvos szakmailag, orvos technikailag és műszakilag teljesen elavult szülészetet felújítják, várhatóan 2019 végéig. A munkálatok már javában zajlanak.

A beruházás keretében kicserélik a belső nyílászárókat, az álmennyezeteket, padlóburkolatokat, falburkolatokat. A rekonstrukció során a szülőegység a jelenkor orvosszakmai, orvostechnológiai és műszaki követelményeinek megfelelő állapotba kerül. A Szülészet folyosójának elején az ellenőrizetlen mozgások megszüntetése céljából egy beléptető rendszerre kötött új tolóajtó kerül, ezen ajtó előtt nyílik az előkészítő, melyhez vizesblokk tartozik. A szükséges vizsgálatok ebből az előkészítő helyiségből nyíló vizsgálóban történnek. A szülésnél jelen levő apák számára átöltöző helyiséget alakítanak ki. A szülő egység középfolyosós rendszere megmarad, ebből nyílik 5 db egy férőhelyes és 1 db két férőhelyes szülőszoba, egy vajúdó, mindegyik önálló vizesblokkal. A szülőszobákban új szülőágyakat helyeznek el. Az egészségügyi munkatársak részére személyzeti öltöző, személyzeti tartózkodó és teakonyha készül.

Dolgoznak a régi szülőszoba felújításán

Forrás: Markhot Ferenc Kórház