Ukrajnában ötszörösére nőtt az esetszám két hónap alatt, Németországban újra visszaállítják a járványügyi korlátozásokat egy tartományban.

Ukrajnában az elmúlt két hónap alatt csaknem az ötszörösére nőtt az aktív betegek száma, jelenleg 20 083-an vannak, ami a lakosság arányában 100 ezer főre 48 fertőzöttet jelenleg.

Kárpátalja megyében keddre a halálos áldozatok száma az elmúlt napban négy újabb elhunyttal 61-re nőtt. Eddig 2291 beteget regisztráltak, közülük 845-en győzték le a kórt. A helyi veszélyhelyzeti bizottság a járványhelyzet miatt eltörölte a korábban hozott korlátozásenyhítések egy részét. 

Ukrajna különböző szintű bíróságain a testület 64 dolgozóját is megfertőzte a Covid-19.

Németországban lezárnak egy egész járást egy húsüzemben történt tömeges koronavírus-fertőzés miatt

Visszaállítják a járványügyi korlátozásokat az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi Gütersloh járásban, mert egy húsüzemben felütötte a fejét a koronavírus. A húsüzemi eset a legnagyobb járványkitörés egész Németországban a koronavírus-járvány első hullámának levonulása óta

Az Egyesült Államokban a legsúlyosabb jelenleg a helyzet

Az újonnan diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek elsősorban a nyugati és a déli tagállamokból valók, a szakértők szerint azért, mert a fiatalabbak közül egyre többen és mind gyakrabban hagynak fel a szájmaszkok viselésével.

Az újonnan regisztrált fertőzöttek száma az északnyugati Washington államban, Minnesotában, Michiganben, Kaliforniában, Arizonában és Floridában is megnövekedett. A keleti parti Floridában a helyi egészségügyi hatóságok hétfői adatai szerint a diagnosztizált fertőzöttek száma meghaladta a 100 ezret.

Hazai helyzet

Magyarországon öt újabb magyar állampolgárnál mutattak ki koronavírus-fertőzést. Az elhunytak száma 573-ra emelkedett, 2600-an pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 934. Az aktív fertőzöttek 39 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 48 százaléka budapesti. 183 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 14-en vannak lélegeztetőgépen.

A kormány portáljának adatai szerint 4193-an vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 258 861.