Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3150 főre nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma.

Meghalt újabb 10 idős krónikus beteg, így 383 áldozata van eddig a vírusnak az országban, 801-en pedig már gyógyultan mehettek haza a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1966 fő. 

Az aktív fertőzöttek 63%-a, a meghalt betegek 79%-a, a gyógyultak 52%-a budapesti vagy Pest megyei. 968 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 50-en vannak lélegeztetőgépen.

FORRÁS: KORONAVIRUS.GOV.HU

Megkezdődött a védekezés második szakasza. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újrainduljon az élet, és továbbra is elkerüljük a járvány “berobbanását”. Ezért Budapesten és Pest megyében továbbra is életben marad a kijárási korlátozás, vidéken viszont új szabályok léptek életbe. 

Az egész országban továbbra is fontos a 1,5 méteres védőtávolság tartása,  és az arc eltakarása a boltokban és tömegközlekedési eszközökön.

FORRÁS: KORONAVIRUS.GOV.HU

Az időseket továbbra is arra kérik, hogy csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonaikat, és az élelmiszerboltokat, patikákat, drogériákat a nekik kijelölt idősávban, 9 és 12 óra között látogassák.

Forrás: koronavirus,gov.hu