A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) könnyűzenei támogatási rendszerét bemutató, valamint az Egri Ifjúsági Zenei Program (EIZP) eddigi eredményeit értékelő és jövőjét meghatározó konferenciának ad otthont február 7-én a hevesi megyeszékhely.

Az eseményt beharangozó keddi sajtótájékoztatón Rázsi Botond, a város alpolgármestere elmondta:

Az Egri Ifjúsági Zenei Program keretében eddig több mint 10 millió forintot költött a helyi könnyűzenei élet támogatására az önkormányzat. A kezdeményezés számos előadónak és zenekarnak teremtett fellépési és fejlődési lehetőséget, emellett zenei programok sokaságával színesítette az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címre pályázó település kulturális kínálatát.

Az egész napos, ingyenesen látogatható seregszemlére az ország minden részéből várnak résztvevőket – mondta az alpolgármester, jelezve: a konferencia délelőtt plenáris üléssel indul, ahol bemutatkozik az Egri Ifjúsági Zenei Program, valamint a Hangfoglaló Könnyűzenei Támogató Program. Délután pedig két műhelyprogram keretében a Nemzeti Kulturális Alap aktuális pályázatairól tudhatnak meg praktikus információkat, továbbá az EIZP jövőjéről szóló egyeztetésekbe kapcsolódhatnak be a megjelentek.

Bajnai Zsolt, a Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló program kollégiumvezetője modellértékűnek nevezve az egri kezdeményezést arról beszélt: a február 7-i konferencián szeretnék azt megismertetni minél több érdeklődővel annak érdekében, hogy az önkormányzatok és partnereik sikerrel vehessenek részt az NKA városi zenei koncepciók elkészítésére kiírt, február 28-án záruló pályázatán.

(MTI)