A hétvégén 12 segélyhívás érkezett a Heves vármegyei katasztrófavédelem műveletirányítási központjába. A 5 tűzesetet és 4 műszaki mentést 9 hivatásos, 2 önkormányzati és 1 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 3 szándékosan megtévesztő jelzés is érkezett az ügyeletre.

Szombati kiemelt esetek:

Délelőtt felborult egy autó az Eger és Szarvaskő közötti útszakaszon. Az egri hivatásos tűzoltók kiérkezésekor a vezető már elhagyta a kocsit. Az egység áramtalanította, majd kerekeire állította a járművet, személyi sérülés nem történt. 

A hatvani hivatásos tűzoltók egy kerekharaszti ingatlanba segítettek a mentőknek bejutni délelőtt.

Három négyzetméteren égett növényi hulladék délután Eger és Egerbakta között. Az egri hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. 

Délután megrongáltak egy lebontott épület udvarán lévő gázcsonkot Erken, a Gárdonyi Géza úton. A jászárokszállási önkormányzati tűzoltók rögzítették és elszorították gyorskötözővel a csonkot, így megszűnt a gázszivárgás. A javítási munkálatokra a gázszolgáltató szakembere is helyszínre vonult.

Vasárnapi kiemelt esetek:

Hajnalban az egri hivatásos tűzoltók Egerben a Dónát útnál egy elakadt autónak segítettek a továbbhaladásban. 

Négyezer négyzetméteren égett száraz növényzet délután Tarnaleleszen, a Kossuth Lajos úton. A pétervásárai katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. 

Szemét égett este Egerben a Béke utcában. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral oltották el tüzet. 

A kéményhez közeli szarufa gyulladt meg este egy családi ház padlásán Átányban, a Jókai Mór utcában. A tűz fél négyzetméternyi területen érintette a tetőszerkezetet, a lángokat a hevesi hivatásos tűzoltók puttonyfecskendővel és kéziszerszámokkal oltották el, az eset során senki nem sérült meg. A kémény használhatatlanná vált, azonban lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. 

Fotó: Hegyi Ádám tűzoltó őrmester

Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság