Hétfőn 5 segélyhívás érkezett a Heves vármegyei katasztrófavédelem műveletirányítási központjába. Az 1 tűzesetet és 3 műszaki mentést 5 hivatásos tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 1 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Rosszullétre panaszkodtak egy lakás lakói kora délután Gyöngyösön, a Dobó István utcában. Az ingatlanban több hibásan működő gázkészüléket találtak a gázszolgáltató szakemberei, ezeket felülvizsgálatig és javításig használni tilos és életveszélyes. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók is a helyszínre vonultak, mérőműszeres méréseket végeztek az ingatlanban. A lakóknak átmenetileg el kellett költözniük a lakásból. 

Délután a gyöngyösi hivatásos tűzoltók Gyöngyöspatán a mentőknek segítettek egy ingatlanba bejutni. 

Kigyulladt, majd teljes terjedelmében égett délután egy parasztház Gyöngyöspatán, a Virág úton. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók három vízsugárral eloltották a tüzet. A munkálatokat nehezítette, hogy az ingatlan födémje leszakadt. A tűzoltóegységek átvizsgálták a helyszínt, az áramszolgáltató szakemberei pedig leválasztották a hálózatról az épületet. A tűzeset során senki nem sérült meg.  

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő este egy egri lakásban, a Bajcsy-Zsilinszky utcában. A város hivatásos tűzoltói méréseket végeztek és kimutatták a mérgező gázt az ingatlanban. A gázszolgáltató szakembereinek egy hibás gázkészüléket ki kellett zárniuk a rendszerből, a lakók elektromos fűtőeszközökkel biztosították a fűtést. A jelzésnek köszönhetően senki nem szenvedett szén-monoxid-mérgezést. 

Címlapfotó: Illusztráció

Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság