Mondhatjuk, hogy divat lett a kerékpározás, ami nemcsak egészséges, de ráadásul ingyen van – ha van egy kétkerekűnk. Ezért manapság egyre többen választják ezt a közlekedési eszközt, szinte egész évben. Sokan nemcsak a hétvégi kirándulások alkalmával pattannak nyeregbe, de a hétköznapi munkába járást is így oldják meg. Emiatt ugyan kicsit korábban kell elindulni, de cserébe friss oxigénnel és energiával telve gurulhatnak be a munkahely kapuján – és még parkolót sem kell keresgélni a reggeli tumultusban. A kényelmes bringázás záloga pedig – a megfelelő kerékpár mellett – egy kényelmes kistáska a holmiknak.

Ezért van pár övtáska tippünk azoknak, akiket nem riasztanak el az egyre csípősebb reggelek, a korai sötétedés vagy egy hétvégi kirándulás kétkeréken ősszel sem. 

Nyári sportokhoz és biciklizéshez kifejezetten ajánlott egy jó övtáska, amiben szabadon lehet mozogni, nem melegíti a hátat – úgy, mint egy hátizsák -, és kéznél van benne minden fontos cucc. De nincs ez másképp az őszi hónapokban sem, hiszen még a vénasszonyok nyarán is gyöngyözhet a homlokunk egy Eger környéki Gyógyvizek Völgye tekerés alkalmával. Ha hátizsákkal indul útnak az ember, akkor hajlamos túlpakolnia magát, míg egy övtatyóban valóban csak azt viszi magával, ami elengedhetetlen egy munkanapra, városnéző kerékpározáshoz vagy egy túrára. 

Lássuk mire figyeljen:

Legyen vízhatlan

Az év minden szakában fontos szempont, hogy a táska vízlepergető anyagból készüljön. A vezető sportszermárkák erre kifejezetten ügyelnek, így nem kell aggódnia, tekerhet esőben, szélben, hóban, a személyes dolgai biztonságban és szárazon megússzák a kiruccanást. 

Legyen könnyű

Nemcsak sportolóknál fontos szempont ez, hanem a hétköznapi kerékpáros hősöknek is kijár ez a „luxus”. A sportoláshoz kifejlesztett jó minőségű deréktáskák ultrakönnyű, de magas kopásálló és szakítószilárdságú textilből készülnek, emiatt hosszú életűek és megbízhatóak. 

Megfelelő űrtartalom

Attól függően, hogy milyen jellegű szabadidős tevékenységet végezne, többféle űrtartalmú kistáska közül választhat. Edzéshez elegendő lehet egy kisebb, túra övtáskából viszont ideálisak a nagyobb, többzsebes elrendezésű modellek, amiben helyet kaphat az esőkabát, egy kis harapnivaló, a személyes holmik és az ivózsák is. 

Kényelem & biztonság

Hajnalban és szürkületkor a derekára csatolt fényvisszaverővel ellátott táskával nagyobb biztonságban érezheti magát az utakon. A jól szellőző és párnázott hátoldallal ellátott fazonokban pedig olyan kényelmesen érezheti magát, mintha egy fotelben ülve biciklizne.