Fotó: MTI
Ingyenessé váltak a közműcsatlakozások július elsejétől a családoknak, valamint a kis- és középvállalkozásoknak (kkv), és csökkentek az ügyintézési határidők is – írja honlapján a Heves Megyei Kormány Hivatal.

törvény, valamint az annak végrehajtását szolgáló kormányrendelet értelmében július 1-től díjmentessé vált a legfeljebb óránként 4 köbméter és a legfeljebb 32 amper névleges teljesítményű fogyasztásmérők beszerelése, valamint a 32 milliméter átmérőjű ivóvízvezeték és a 160 milliméter átmérőjű szennyvízvezeték bekötése. Ezek egy nagyobb lakás vagy egy átlagos méretű családi ház, illetve egy átlagos méretű üzlethelyiség ellátásához elegendőek.

A gáz és árambekötéseknél elengedik a csatlakozási alapdíjat, a csatlakozóvezeték díját és a fogyasztásmérő díját. Gázbekötéseknél a közcélú vezetéket is ellenérték nélkül építik ki 250 méterig, a villanyszektorban pedig az eddigi mérték kétszeresére emelkedett az a vezetékhossz, amelyet az elosztó társaság ingyenesen biztosít a következők szerint.

A gáz, a villany, valamint az ivóvíz- és szennyvízbekötéseknél a kedvezmény nemcsak az új építésű ingatlanokra érvényesíthető, hanem a lakóingatlan vagy az üzlethelyiség átalakításakor is igénybe vehető.

Csökkentek az ügyintézési határidők, valamint a korábbi határozatlan idővel szemben meghatározott időhöz vannak kötve a közművek szolgáltatásai július elsejétől.

Részletes információkért klikkelj a Heves Megyei Kormány Hivatal honlapjára.