A barátságos mérkőzésen 18 egri és 15 szekszárdi borász méri össze bikavéreit.
Bikavér hazánkban kizárólag Egerben és Szekszárdon készíthető. Bár a termőtájak adottságai eltérnek egymástól, abban osztozik a két különböző borvidék bikavére, hogy legalább négyféle szőlőfajtából készül, és több, egymásra épülő minőségi kategóriában jelenik meg.
Az egri és szekszárdi termelők egybehangzóan hisznek ebben a komoly történelmi hagyományokkal bíró borkategóriában, és úgy vélik, hogy a mai kor fogyasztói igényeinek is tökéletesen megfelelhet. Az pedig, hogy a két borvidék pincészetei aktuálisan mit gondolnak a bikavérről, annak stílusáról, az Eger-Szekszárd Bikavér Párbaj budapesti sétálókóstolóján március 2-án kiderül.
18 egri és 15 szekszárdi borász hozza el különböző évjáratú, kékfrankos alapú házasításait, így nem csak a borvidéki jellegzetességeket, de az egyes évjáratok jegyeit is tetten érhetik a kóstolók a borokban.
És hogy milyen ételek harmonizálnak e kíváló nedükkel? Klikk a vinoport.hu portáéra a részletekért.
(Vinoport.hu)
EZ IS ÉRDEKELHET
Hivatalos: a hungarikumok sorába emelték az Egri Bikavért – Fotók