Másodszor szavazták meg az év vízilabdázójának Hárai Balázst
Másodszor szavazták meg az év vízilabdázójának a kiváló sportolót
2015 után újra a a ZF-Eger centerét választották a sportág legjobbjának a sportszövetségek. 

A Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik: kik sportágukban az év legjobbjai.

A voksolás történetében az abszolút csúcstartó Portisch Lajos sakknagymester, aki 23-szor lett első 1964 és 1994 között.

Az idei győztesek közül a férfiaknál kiemelkedik a tájékozódási búvárúszó Balázs Péter, aki 12. alkalommal érdemelte ki az elismerést, valamint a sportlövőknél a 11-szer díjazott Sidi Péter. A nőknél Lénárt Ágota a számszeríjászat field kategóriájában a 13. évben lett a legjobb.

Mi, egriek is nagyon büszkék lehetünk, hiszen már zsinórban másodszor választották Hárai Balázst a a ZF-Eger centerét az év vízilabdázójának.

Hárai Balázs klasszikus csavargólját ünnepli /Fotó: MTI
Hárai Balázs klasszikus csavargólját ünnepli /Fotó: MTI

Kiváló sportolónk 2005-ben hozta el az első elismeréseket, hiszen a világliga belgrádi döntőjében bemutatkozott a válogatottban, illetve a jövő reménységének járó Szalay Iván-díjjal tüntették ki. 2006-ban a kettős játékengedéllyel a KSI-vel megnyerte a másodosztályú vízilabda-bajnokságot, illetve a Domino-BHSE-vel mind a bajnoki címet, mind pedig a kupát begyűjtötte.

Teljesítményét 2007-ben junior világbajnoki címmel, újabb magyar bajnoki címmel, 2008-ban pedig Magyar Kupa-győzelemmel koronázta meg, ezenkívül csapatával a dobogó harmadik fokára is felállhatott a magyar bajnokságban.

2008 nyarán az edző- és koncepcióváltáson átesett, és jelentősen megfiatalított Honvédtól Bárány Attilával együtt az Egerhez igazolt, ahol két egymást követő évben is ezüstérmes szerzett csapatával a magyar bajnokságban.

2011-ben Junior Prima díjjal tüntették ki, amit korábban csak három vízilabdázó érdemelt ki.

2012 májusában a pénzhiánnyal küzdő Honvédtől a bajnoki címet nyert Vasashoz szerződött, ahol egy szezont töltött. Ebben az évben a válogatottal Európa-bajnoki bronzérmet szerzett. 2013 nyarán második helyezést ért el az ekkor már Benedek Tibor irányította válogatottal a Világligában és világbajnoki címet szerzett.

Ősszel ismét az Egerhez igazolt, az idény végén újabb bajnoki címet szerezve a csapattal. 2014-ben a válogatott tagjaként megismételte előző évi szereplését és újra döntős volt a Világligában és az Európa-bajnokságban is.