Ezen a héten is bíróság elé állított egy helyi rablót a Hevesi Járási Ügyészség.

A húsz éves fiatalember szilveszter előtt egy nappal, tavaly december 30-án kora este rabolt ki egy 13 éves fiút a hevesi buszpályaudvaron. Az elkövető megszólította az egyik kocsiállásnál várakozó sértettet, akitől először cigarettát és pénzt követelt, majd miután nem kapott, azzal fenyegette a magányos kiskamaszt, hogy megveri, elvágja a torkát és agyonszurkálja, ha továbbra is ellenszegül a kérésnek. Végül – ügyesen kilépve a térfigyelő kamerák látószögéből – a gyanúsított átkutatta megszeppent áldozatát, akitől elvette a telefonját, valamint 3.000 Ft készpénzét.

A büntetett előéletű férfi később rendőrkézre került, őt a bíróság – ügyészi indítványra – letartóztatta, és végül még a telefon is megkerült.

A járási ügyészség rablás bűntettével vádolta a szerdán bíróság elé állított elkövetőt, akit a bíróság – az ügyészség indítványával egyezően – négy és fél év börtönre ítélt, valamint elrendelte a korábban próbaidőre felfüggesztett két évi szabadságvesztés büntetésének a végrehajtását is.

Heves Vármegyei Főügyészség