A sport világában is előfordulnak olyan tények, adatok, statisztikák, amelyet még a legnagyobb fanatikusok sem tudnak, ezért összegyűjtöttünk 10 hihetetlen sportigazságot.

  1. Pittsburgh az egyetlen város, amelynek mindegyik major sportcsapata (NFL, NHL, MLB) ugyanazt a színt viseli.
  2. Az olimpiai karikák színei a világ összes nemzet zászlajának a színét lefedik: a sárga, zöld, kék, fekete, piros ötösből legalább egy megjelenik a világ minden zászlójában.
  3. A kosárlabda legenda Wilt Chamberlain sosem pontozódott ki a karrierje során, egy mobil sportfogadás oldal szerint.
  4. A hazai csapatnak 36 labdát kell biztosítania a játékvezetőnek egy NFL mérkőzésen.
  5. 2008-ban a pekingi olimpiai játékok alatt Usain Bolt csak csirkefalatkákat evett, mivel csak ezt az ételt ismerte fel Kínában, ez a diéta végül 3 aranyérmet hozott neki.
  6. Michael Phelps több aranyérmet nyert az olimpiai játékok történetében, mint a résztvevő nemzetek 80 %-a, az 1xbet magyar oldala szerint.
  7. Shaquille O’Neal mindössze egy hárompontos szerzett az NBA karrierje alatt.
  8. Észak-Koreában különböző szabályokkal játsszák a kosárlabdát: ha a csapat kihagy egy büntetődobást, akkor levonnak tőlük pontot, a zsákolás pedig 3 pontot ér.
  9. Miguel Indurain ötszörös Tour de Franca győztes nyugalmi pulzusszáma 28 volt percenként.
  10. Venus Williams eddig hétszer nyert egyéniben Grand Slam tornát, a WTA ranglistát pedig 17 héten keresztül vezette. Ezzel szemben Caroline Wozniacki, több mint egy évig (56 hétig) volt első helyen a ranglistán, de csak egyetlen egy Grand Slam győzelem jött össze neki.