A hideg, szeles és csapadékos idő sem állíthatta meg azt a több mint hétszáz futót, akik próbára tették magukat a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban a Belügyminisztérium Országos Terepfutó és a Katasztrófavédelmi Országos Pontszerző Terepfutó Bajnokságon, május hatodikán.


Idén négy korcsoportban mérték össze felkészültségüket a belügyi szervek sportszerető munkatársai. A korcsoportok indulói különböző távokat teljesítettek: hat, négy, három, illetve két kilométert kellett lefutniuk. Az egyéni indulók mellett háromfős csapatok is nekivágtak a távnak. A verseny útvonala a múzeum területén belül húzódott, nagyrészt füves, murvás terepen, helyenként átjárókon, udvarokon vezetett keresztül, csak rövid szakaszokon könnyítette meg a futók dolgát az aszfaltos út. A versenyzőknek a kilométereken és a fáradságon túl a hideg, esős időt is le kellett küzdeniük.

Az embert próbáló verseny szakaszait minden induló teljesítette, tanúbizonyságot téve elszántságukról, sportszeretetükről és kiváló állóképességükről. A megmérettetésen a sportemberek igazi bajtársakként biztatták egymást. Heves megye futói igazi csapatként küzdöttek a tisztességes helytállásért és a jó eredményért. Az egységes csapatmunka meghozta az eredményét, megyénk csapata óriásit harcolt, a katasztrófavédelem megyei szervezetei közül Borsod-Abaúj-Zemplén megye csapatával megosztva, a dobogó első fokára állhatott fel. A győzteseknek járó kupát és oklevelet Istványi Nóra tű. főhadnagy, csapatunk kapitánya vette át, aki megköszönte a társak kitartását a kemény versenyen.

 

Fotó: Hevesi Katalin tű. alez. / Istványi Nóra tű. fhdgy. / Darázs Ágnes tű. zls.

Fotógaléria megtekintése ITT

Forrás: Heves Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság