A szerencsejátékok egyre inkább népszerűek és egyre többen regisztrálnak egy online kaszinó oldalon annak érdekében, hogy kipróbálják az online kaszinók vagy éppen sportfogadási oldalak szolgáltatásait. Ezzel együtt az szerencsejátékokat, különösen annak az online változatát számtalan mítosz is körül veszi. Az alábbiakban ezekből mutatjuk be azokat, amelyek a leginkább népszerűek, és röviden meg is nézzük azt, hogy ezek vajon mennyire igazak. 

A szerencsejáték a pénzkeresés egyszerű módja

Sokan gondolják úgy, ha belevágnak a szerencsejátékokba, akkor a pénzkeresésnek egy könnyű módját választják attól függetlenül, hogy a hagyományos, vagy éppen az online változatát próbálják ki. Ez talán összefügg azzal is, hogy a regisztráció után ingyen pörgetés casino ajánlatok rendkívül népszerűek, és akár úgy is tűnhet, hogy befektetés nélkül is lehetőség van extra jövedelemre. Ez azonban nem így van. A szerencsejáték, ahogy a neve is mutatja, kizárólag a szerencsén alapul. Ez pedig nem jelent mást, minthogy a játékosok néha veszítenek, néha pedig nyernek. Ezt azonban nem lehet befolyásolni, illetve az sem jó ötlet, ha rendszeres, vagy éppen biztos bevételi forrásként tekintünk rá. A legjobb, amit tehetünk, ha a szerencsejátékot kizárólag hobbiként kezeljük, és ha véletlenül nyereményre teszünk szert, azt egyedi esetként kezeljük.

Minél tovább játszol, annál több esélyed van a győzelemre

Sokan gondolják azt is, hogy az időnek fontos szerepe van abban, ha valaki sikeres lehet a szerencsejátékokban. Ez azonban megint csak nem igaz. Az eredmények ugyanis minden esetben a véletlenen alapulnak. Ez pedig azt is jelenti, hogy az időnek semmilyen szerepe nincs a sikerben. Ha már egy ideje folyamatosan vesztes tétjeid vannak, az nem jelenti azt, hogy egy ponton túl megfordul a szerencséd, és biztosan nyerni fogsz. 

Nem érhető el a főnyeremény, ha valaki éppen megnyerte azt

Ismét egy népszerű tévhit az, ha egy játékon valaki elvitte a főnyereményt, akkor arra egy jó ideig nem lesz lehetősége egy másik játékosnak. Itt ismét arra kell hivatkoznunk, hogy az online szerencsejátékok eredménye mindig a véletlenen alapul. Így tehát pont ugyanakkora esély van arra, hogy egymás után kétszer is meg lehet nyerni a fődíjat egy játékon, mint arra, hogy a főnyeremény akár heteken, vagy éppen hónapokon keresztül nem talál gazdára. 

A szerencsejáték nem okoz függőséget

Egy újabb mítosz, amely arra vonatkozik, hogy a szerencsejáték nem okozhat függőséget. Sokan úgy gondolják, ennek az az oka, hogy nem olyan kézzelfogható, fizikai hatással rendelkező dologról van szó, mint például az alkohol. Ez azonban nem így van. A szerencsejátékok ugyanis ugyanúgy hatással vannak az agy működésére, és ugyanúgy befolyásolhatják azt negatívan, mint a kézzelfogható dolgok. Persze azzal is tisztában kell lenni, hogy a szerencsejáték a játékosok többségénél nem okoz függőséget. De a veszélye mindig fennáll. Éppen ezért fontos az, hogy minden játékos felelősen játsszon, illetve ismerje és tartsa be a saját határait. 

Mindig visszanyerheted a pénzed

Sokan hisznek abban is, hogy ha elég sokáig játszanak, akkor visszanyerhetik a korábban elveszített összegeket. A legtöbb esetben azonban ez nem igaz. Az online kaszinó játékok esetében ugyanis továbbra is igaz, hogy azok eredménye a véletlenen múlik, és egyáltalán nincs arra garancia, hogy valaki nyerni fog. Ráadásul ez veszélyes is lehet, hiszen vannak olyanok, akik a nyeremény reményében egyre nagyobb összeget kockáztatnak, vagy pedig egyre inkább meggondolatlanul játszanak, ami pedig a legtöbb esetben további veszteségekhez vezet. A sportfogadás esetében talán picit más a helyzet annyival, hogy a statisztikák, és az olyan lehetőségek, mint például az m4 sport műsor támpontot nyújthatnak. De a sportfogadások esetében is fontos a mértékletesség és a tiszta fejjel való gondolkodás. 

A tinédzserek nem játszanak

Sokan azt gondolják, hogy a tinédzserek egyáltalán nem játszanak. Ez annyiban igaz is, hogy egy megbízható online szerencsejáték oldal nem engedélyezi azt, hogy kiskorúak regisztráljanak az oldalon. Ha pedig valaki nem valós adatokat adott meg, azt a minden oldalon kötelező KYC ellenőrzés során ki lehet szűrni. Sajnos azonban még mindig vannak olyan oldalak, amelyek nem megfelelően szabályozottak, és ha egy kiskorú rátalál egy ilyen oldalra, akkor valószínűleg játszani is tud majd. Illetve számos ingyen kaszinó oldalon regisztráció nélkül is lehet játszani. Éppen ezért fontos az, hogy minél több országban megfelelő módon szabályozzák az online szerencsejáték piacot. 

Vannak “meleg” és “hideg” nyerőgépek

Sokan azt gondolják, hogy vannak olyan nyerőgépek, amelyeken nagyobb az esély a nyerésre, míg másokon nincs erre esély. Ezeket másként forró, illetve hideg nyerőgépeknek nevezik. A valóságban ez nem teljesen így van. Vannak persze olyan értékek, amelyek segíthetnek abban, hogy milyen gyakran érhető el nyeremény egy adott játékkal, de ez nem jelenti azt, hogy azon egy játékos valóban nyerni is fog. A valóságban minden játék esetében csak a szerencsében lehet bízni.

Minden kaszinó manipulált

Ezzel a mítosszal kapcsolatban az az igazság, hogy minden játék véletlenszám-generátor szoftver használatával készült, amelyet külső, független szervezetek folyamatosan ellenőriznek. Ez pedig azt jelenti, hogy az eredmények, vagy éppen a szerencsejáték nyerőszámok minden esetben a véletlenen alapulnak. Arra pedig egyáltalán nincs lehetőség, hogy bárki befolyásolja ezeknek a játékoknak az eredményét sem a kaszinó oldaláról, sem pedig a játékosok közül.

Címlapkép: Illusztráció